INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 28 d’abril del 2014


MÚTUES D’ACCIDENTS DE TREBALL:

INFORME DE L’AVANTPROJECTE DE LLEI ESTATAL



La secció sindical CCOO de l’Hospital Sant Jaume de Calella CAP Calella i ABS malgrat – Palafolls , mostrem el nostre rebuig, tant pel fons com per la forma en què s'ha gestionat, a l'avantprojecte de llei per a reforma la Llei de Mútues plantejat pel Govern, ja que posa en mans de les associacions d'empresaris més competències per a la concessió, gestió i extinció de prestacions del sistema de la Seguretat Social, i desplaça al sistema públic en la decisió sobre la malaltia comuna. "Un pas més cap a la privatització, com ja ha passat amb la prevenció de riscos laborals".

Amb aquest avantprojecte es qüestiona seriosament la capacitat de la Seguretat Social per gestionar les prestacions del sistema, ja que es pretén que les mútues tinguin la clau per a l'accés a les prestacions i a la sanitat de la major part dels treballadors, atorgant-los més capacitat no només d'oferir prestacions sanitàries en el cas de les contingències professionals, sinó d'establir els criteris per a l'accés a les prestacions econòmiques de diversa índole i la seva facultat per a l'extinció ".
Per aquest motiu os adjuntem  l’estudi realitzat   L'Àmbit d'Assessorament i Salut Laboral de CCOO de Catalunya analitza aquest avantprojecte de llei que potencia el negoci de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals. Aquestes es podran involucrar en els processos d'incapacitat temporal per contingències comunes des del primer dia de baixa laboral. La proposta normativa pretén aplicar noves retallades als drets dels treballadors.

 

 

Calella a 28 d’abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada