INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 13 de febrer del 2015

BOI RUIZ FULMINA L’ESPERA MÀXIMA DE SIS MESOS EN 
11 INTERVENCIONS



Salut manté el termini en cataractes i pròtesis, i es compromet a operar els casos de càncer en 45 dies

El Departament de Salut ha eliminat el temps d'espera màxim de sis mesos garantit per llei en 11 de les 14 intervencions quirúrgiques monitoritzades pel Servei Català de la Salut (CatSalut). L'ordre que va aprovar el passat 9 de febrer el CatSalut per reestructurar els temps màxims d'espera garantits només manté dins del termini de mig any a les operacions de cataractes i pròtesis de genoll i de maluc.

Els altres 11 procediments quirúrgics, igual que la resta de les operacions programades (no urgents) que es realitzen dins del sistema sanitari públic, no tindran un temps d'espera màxim garantit per llei, sinó de referència en funció “del criteri clínic”. Salut va sostenir que es prioritzaran segons la decisió mèdica “amb l'objectiu que cap pacient esperi més d'un any” per ser intervingut. Així, sobre la base dels criteris clínics i socials dirimits pels facultatius, un pacient considerat “prioritari preferent” serà operat en 90 dies, un malalt amb “prioritat mitjana” serà intervingut en menys de 180 dies i aquella persona que tinguin “prioritat baixa” s'operarà abans de l'any.

Amb tot, malgrat que 11 operacions deixen d'estar garantides per llei, el decret que regula els temps d'accés al quiròfan en determinats procediments comptarà amb altres 24 intervencions amb límit d'espera. La cirurgia cardíaca valvular i coronària tindran un termini màxim de tres mesos, tal i com preveia el pla director que va engegar el conseller de Salut Boi Ruiz, el juny passat per reduir un 35% les llistes d'espera, que aconseguien un retard mitjà de cinc mesos.

A més, les intervencions oncològiques s'hauran de realitzar en un termini màxim de 45 dies. Malgrat que aquestes operacions, pel seu caràcter prioritari, ja no superaven —segons les dades oficials del passat estiu— el mes i mitjà d'espera, Salut ha fixat que fins a 22 procediments d'aquest tipus siguin operats, per imperatiu legal, en aquest temps. Paradoxalment, l'únic cas de càncer que, segons les dades de Salut a juny de 2014, superava els 45 dies d'espera, serà una de les excepcions d'aquesta normativa: la intervenció per càncer de pròstata, juntament amb la de bufeta urinària no infiltrant, elevarà el seu termini màxim als 60 dies.

Salut també va aprovar fixar temps de referència en un màxim de 90 dies —30 si és un cas prioritari— per a proves diagnòstiques i consultes d'atenció especialitzada. El departament va acordar a més que l'accés a una consulta programada d'atenció primària no es retardi més de 48 hores.

Calella a 13 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada