INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 11 de febrer del 2015

 MOBILITZACIONS EL 18 DE FEBRER EN DEFENSA DEL DRET DE VAGA




CCOO i UGT han convocat manifestacions i concentracions coincidint amb la Jornada d'Acció Mundial en defensa del dret de vaga convocada per la CSI. A Espanya, aquesta convocatòria està més que justificada: "Més de 300 sindicalistes estan sotmesos a procediments penals i administratius per la defensa dels drets dels treballadors i treballadores".

"Sense dret de vaga efectiu, no hi ha equilibri possible en les relacions de treball. El conflicte cabdal, treball es desequilibra en favor d'una de les parts, i no precisament de la del més feble, els treballadors i treballadores".

Per als sindicats, “A Espanya es penalitza el dret de vaga”, han denunciat els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, durant la presentació en roda de premsa de la Jornada d'Acció Mundial del proper 18 de febrer convocada per la Confederació Sindical Internacional (CSI) contra la posició del grup d'ocupadors en l'Organització Internacional del Treball (OIT), que manté bloquejat el dret de vaga amb el consegüent debilitament de la llibertat sindical.

Al nostre país les mobilitzacions, que es duran a terme a les capitals de província de tot el país, estan més que justificades: “Més de 300 sindicalistes estan sotmesos a procediments penals i administratius per la seva defensa dels drets dels treballadors i treballadores”, exigim que deixi de criminalitzar-se la labor d'extensió de la vaga.

“Reclamem la derogació de l'article 315.3 del Codi Penal, que vulnera el dret de vaga, així com la retirada del projecte de reforma del Codi penal i de la modificació del projecte de llei de Seguretat Ciutadana, amb els quals el Govern pretén incorporar noves restriccions a l'exercici dels drets fonamentals de reunió i de manifestació que, al costat del dret de vaga, constitueixen una eina imprescindible de la llibertat sindical”..


Calella a 11 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada