INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 5 de febrer del 2015

GENER REGISTRA UNA FORTA DESTRUCCIÓ D’OCUPACIÓ:

200.000 AFILIATS MENYS A LA SEGURETAT SOCIAL



L'atur registrat va créixer en 77.980 persones al gener, la qual cosa eleva el nombre de demandants inscrits en les oficines del SEPE a 5.891.998. La xifra de gairebé 80.000 persones aturades més mostra la fragilitat de la recuperació i l'enorme dependència de l'economia espanyola de les activitats turístiques, estacionals i de temporada. Una dada molt negativa que mesurat en afiliació a la Seguretat Social posa de manifest que s'han perdut gairebé 200.000 ocupacions netes.

“És molt preocupant que al gener de 2015 s'hagi perdut més ocupació que al gener de 2014. L'any en el qual segons el govern Espanya surt de la crisi, comença pitjor que l'anterior”.

“Cal destacar que al gener s'han perdut gairebé 200.000 ocupacions netes i, no obstant això, l'atur solament va augmentar en 80.000 persones. Aquest menor augment de l'atur s'explica ––com ve indicant la EPA–– no per la millora de l'ocupació, sinó pel descoratjament i l'emigració davant la falta d'ofertes de treball decents”. 

“Són dades negatives i contundents que desmenteixen el discurs triomfalista del Govern: la realitat de les xifres de gener demostra que no hi ha un canvi estructural de l'economia i de l'ocupació i seguim sofrint els efectes conjunturals que caracteritzen l'estructura productiva del país”.

D'altra banda, l'enorme durada de la crisi, el fracàs de les polítiques d'ocupació, la reforma laboral i la retallada en les prestacions per desocupació imposades pel Govern estan provocant una gravíssima deterioració en la protecció als aturats, que afecta tant a la quantitat com a la qualitat: cada vegada són menys les persones aturades que cobren prestacions i cada mes que passa la prestació és més baixa: en 2015 és un 6 % més baixa que en 2014 i el 10 % que en 2013.

A Espanya hi ha 1.780.000 persones parades que estan excloses del sistema de protecció per desocupació amb les dades de SEPE, una xifra que s'eleva fins a les 3.807.696 amb dades de la EPA, un altíssim nivell de desprotecció que genera pobresa i exclusió i que ha de ser combatut, entre altres mesures, implantant una renda mínima en el conjunt de l'estat.

Confirmem l'enorme deterioració que està sofrint la qualitat de l'ocupació a Espanya: el 91% dels contractes registrats al gener van ser de caràcter eventual; solament el 5% van ser indefinits a temps complet i els contractes a temps parcial ja suposen un de cada tres contractes signats. “Més que davant un procés de creació d'ocupació, estem davant una forma espúria de repartiment dels llocs de treball, tant en nombre d'hores de jornada com de rotació de les persones en ells”.

Calella a 5 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada