INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 2 de juliol del 2015

"CAL DEROGAR UNES LLEIS PENSADES PER ENDURIR LA RESPOSTA PENAL DAVANT LES EXPRESSIONS DEL CONFLICTE SOCIAL”


Creiem que l'entrada en vigor, l'1 de juliol, de la reforma del Codi Penal i de la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa), són decisions de marcat caràcter ideològic que busquen *cercenar les llibertats democràtiques i fer callar la protesta social. Així mateix demà té lloc la vista oral contra els 8 sindicalistes d'Airbus als quals se'ls demana 66 anys de presó, i també es jutja a tres sindicalistes murcians

Aquest passat dimecres 1 de juliol entra en vigor la reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana (conegudes com a Lleis Mordassa). En la nostre opinió, tots dos canvis legislatius suposen una reculada inacceptable de les llibertats públiques i de les vies de participació democràtica. “Aquestes reformes han de ser derogades i emplacem a les formacions polítiques al fet que incorporin aquest compromís als seus programes electorals per als comicis de la propera tardor, perquè restringeixen drets fonamentals recollits en la Constitució de 1978”..
Per al moviment sindical, és especialment inacceptable que amb els canvis legislatius en ambdues matèries -de manera singular l'article 315.3 del Codi Penal, malgrat els seus retocs- es limiti greument l'exercici del dret de vaga, donant carta de naturalesa a l'ofensiva penal i administrativa contra aquest dret, que té a 300 sindicalistes encausats. Durant aquest dies es celebra la vista oral contra 8 sindicalistes d'Airbus, als quals el fiscal demana 66 anys de presó, i també la vista oral contra 3 sindicalistes murcians, o els dos activistes socials de Barcelona, per participar en la convocatòria d'una vaga general.
Aquestes lleis aprovades al parlament amb els únics vots del Partit Popular, i que demà entren en vigor, obeeixen a decisions de marcat caràcter ideològic i persegueixen un objectiu clar: *cercenar les llibertats democràtiques, per fer callar la protesta social enfront de les polítiques de retallades i d'atac als drets socials i laborals.

Cridem l'atenció sobre l'àmplia modificació que ha suposat la reforma del Codi Penal de diferents figures que s'enquadren en el que es diuen els delictes d'opinió. El dret de reunió i de manifestació són dues d'ells, i el dret de vaga és una eina imprescindible de la llibertat sindical. “Criminalitzar tals drets i perpetuar la institucionalitzat de la criminalització del dret de vaga suposa convertir el conflicte social i laboral en un continu conflicte d'ordre públic”.
D'altra banda, advertim que la sanció penal, sempre l'última en un sistema democràtic de dret, va a ser ara la regla general, perquè permetrà sancionar comportaments que fins al moment, o eren irrellevants penalment, o solament tenien un tractament sancionador administratiu. “Estem en un terreny d'obert enduriment de la resposta penal davant les expressions del conflicte social i les vies de protesta ciutadana”.
Si a tot això sumim, la incorporació de la presó permanent revisable, reservada a delictes d'excepcional gravetat, el sistema de mesures de seguretat, la revisió de la regulació del delicte continuat, la regulació de la suspensió i de la substitució de les penes privatives de llibertat, la introducció d'un nou règim de suspensió, o l'augment de les sancions administratives i civils, entre altres modificacions, conclouríem que no solament es vulnera el dret a la tutela judicial efectiva, sinó que tenen una clara finalitat de pressió a les organitzacions convocants de manifestacions, protestes i concentracions.
Per tot això, insistim a emplaçar a les formacions polítiques perquè es comprometin a derogar la reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana davant les eleccions generals de la propera tardor, lleis que entraran en vigor demà i contra les quals avui s'han convocat accions de protesta en tot el país.

Calella a 2 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada