INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 15 de juliol del 2015

NOTA INFORMATIVA




La campanya que ha deslligat CATAC contra el Conveni i contra la Federació de Sanitat, en algun cas ha traspassat la línia de respecte institucional que hem vingut mantenint en els últims temps. La fàcil propagació dels seus missatges manipuladors a través de les diferents xarxes socials pot causar-nos algun perjudici entre les persones treballadores, per la qual cosa hem decidit fer la següent nota informativa.




Companys/es,

En referència a les informacions que està donant el Sindicat de Metges de Catalunya i les manipulacions insultants de CATAC, heu de saber que el Conveni està acceptat i s’està aplicant amb normalitat a tots el centres del àmbit, les únics empreses on hi ha dificultats són, precisament, allà on aquest dos sindicats tenen una presencia majoritària.

El Conveni està en vigor i és d’aplicació des de l’1 de maig de 2015, amb independència de quan sigui publicat al DOG. Qualsevol error en el redactat del text negociat ens ho comunicaran a la Comissió Negociadora per a corregir-lo. A dia d’avui no s'ha produït cap tipus de comunicació i la publicació al DOG es fa sempre amb tres o quatre mesos de retard, com bé sabeu tots.

En algunes Empreses públiques, aquets sindicats i els gerents van dient que és il·legal per la incompatibilitat amb els diferents decrets de les retallades (decrets del 2010 i 2012), i van demanar un informe jurídic a la Generalitat. Sembla que es vulguin quedar també el 3’6%. Hem de dir que aquest informe reafirma contundentment la legalitat del mateix. Així es va ratificar a la Comissió Paritària per part de totes les patronals signants i els tres sindicats.

El Conveni no consolida les retallades, pel contrari recupera el 5% de les taules salarials. És l’iniciï de la recuperació de totes les condicions laborals que sens dubte, per poder arribar-hi necessitem el Conveni del Sector. Així el vam veure 13 dels 15 membres de la Comissió Negociadora de la part social que va signar.

A les EPICs, igual que a les altres empreses del sector, el conveni s'ha d'aplicar des l’1 de maig, de fet ja han anunciat que l' aplicaran. Si alguna empresa té problemes econòmics els haurà de justificar per despenjar-se del Conveni mitjançat els articles 82.3 i el 41 del Estatut dels Treballadors.

CATAC no està a la Mesa perquè no té representació suficient i sempre s’oposaran a qualsevol Conveni del Sector perquè els hi pot restar privilegis i força a les empreses on la tenen. El Sindicat de Metges de Catalunya vol un Conveni exclusiu per a metges. Les campanyes anti-conveni que fan, uns i altres, no consideren l’interès general dels treballadors, incloent la majoria de metges, sinó el guany personal i el de les seves organitzacions.

Salut i bones vacances amb Conveni Sectorial. VISCA CCOO




Catalunya juliol 2015 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada