INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 21 de juliol del 2015

REBUTGEM LA HIPÒCRITA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT DEL PARTIT POPULAR



La Secretaria confederal de Dona i Igualtat de CCOO expressa el seu més contundent rebuig a l'aprovació, realitzada ahir en el Ple del Congrés dels Diputats, de la Llei Orgànica per reforçar la protecció de les menors i dones amb capacitat modificada judicialment en la interrupció voluntària de l'embaràs, presentada pel Partit Popular i que modifica l'actual EL 2/2010 de salut sexual i reproductiva

CCOO rebutja aquesta reforma hipòcrita del Partit Popular, que no respon a cap demanda social existent, i sí a un mer exercici d'oportunisme electoral, volent acontentar a la jerarquia eclesiàstica més integrista, i a l'ala més conservadora del seu partit.
La reforma, que anirà al Senat per a la seva aprovació al setembre, estableix com a obligatori i sense excepció el permís dels pares perquè puguin avortar les joves d'entre 16 i 18 anys. S'excusa en la “protecció a les menors” però, contràriament, les aboca a un avortament il·legal i insegur que posarà en risc la vida d'aquelles que compleixen algunes de les causes, taxades en l'actual Llei 2/2010, com a excepcionalitat per no informar als seus progenitors: la violència intrafamiliar, amenaces, coaccions, maltractaments, situació de desarrelament o desemparament.
Una reforma que vulnera el dret a decidir lliurement sobre la salut sexual i reproductiva de les dones i desoeix les alertes de Nacions Unides, Amnistia Internacional i altres organismes internacionals, sobre l'augment del nombre d'adolescents que recorreran a procediments perillosos i la discriminació punyent que aquesta situació produeix. Un nou atac als drets democràtics, que criminalitzarà a les més vulnerables i les privarà de tota empara legal, sense donar-los garanties sanitàries, jurídiques ni processals.
El govern del Partit Popular menysprea els beneficis de la Llei 2/2010: el nombre d'embarassos no desitjats ha disminuït, i segons Estudis de *ACAI (Associació de Clíniques Acreditades per a la interrupció de l'embaràs) les dones de 16 i 17 anys que van accedir a una *IVE va ser del 3,60%, d'elles tan sol un 12,38% no van poder informar als seus pares. Aquest grup representa un 0,44%.
Una reforma que demostra l'absència de voluntat política per abordar el greu problema d'embarassos no desitjats, ja que el Govern del PP no ha desenvolupat cap dels aspectes contemplats en Llei 2/2010 en relació al desenvolupament de mesures en l'àmbit educatiu i per a la prevenció en matèria de salut reproductiva.
La Secretària confederal de Dona i Igualtat de CCOO, seguirà lluitant per recuperar els drets que amb l'aprovació d'aquesta Llei es veuran vulnerats.


Calella a 21 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada