INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 29 de juliol del 2015

EXIGIM QUE ACABI LA DISCRIMINACIÓ EN L’ACCÉS AL SISTEMA SANITARI PÚBLIC



El sindicat plantejo el passat 23 de juliol, en la reunió del Comitè Consultiu del Sistema Nacional de Salut prèvia a la del Consell Interterritorial d'aquest mateix Sistema, que es recuperi sense dilació la cobertura d'assistència sanitària a tota la població resident a Espanya.

L'exclusió de centenars de milers de persones que viuen a Espanya sense tenir encara permís de residència (com a col·lectiu més important exclòs, al costat De els qui superen cent mil euros de renda) i no reuneixen els requisits per ser assegurats o beneficiaris, produïda després de la publicació del infaust Reial decret-Llei 16/2012, està demostrant dia després de dia ser un destaroto.

El propi Govern està ensopegant amb la seva decisió en diferents projectes i programes. Per exemple, en la reunió del Comitè Consultiu es presenta un projecte de RD sobre el Fondo de garantia Assistencial i el Fondo de Cohesió Sanitària, tots dos destinats a la compensació de despeses entre les comunitats autònomes per l'atenció a pacients desplaçats. Un dels problemes és que la compensació es vincula a la condició d'assegurat o beneficiari establerta en el RD 1192/2012, la qual cosa implica problemes per als immigrants sense permís de treball i residència a Espanya, encara que tinguin dret a l'assistència sanitària per ser menors de 18 anys, estar embarassades o requerir atenció urgent. El projecte es limita a reflectir una Disposició Addicional Primera referida a els qui han subscrit un conveni especial, situació en la qual es troba un nombre reduït de la població susceptible d'haver-ho fet.

Igualment, prou veure el projecte de coordinació sociosanitària recentment presentat, en el qual entre altres qüestions es pretén utilitzar la Targeta Sanitària Individual com a codi d'identificació. Els propis redactors del projecte reconeixen que “per als petits col·lectius existents en l'atenció sociosanitària que no disposen de TSI s'haurà d'estudiar en un futur com solucionar-ho”. Però la veritat és que ni són petits ni es pot deixar per al futur la seva inclusió o no, si tenim en compte les seves especials necessitats socials.

No s'entén tampoc que la regulació de la base de dades (BADAS) en la qual s'inclouen les Targetes Sanitàries de Salut, exclogui a persones que tenen reconegut el dret a l'assistència com són totes les menors de 18 anys d'edat o les dones embarassades, amb el consegüent perjudici per a elles per les barreres administratives aixecades per a la seva atenció sanitària. O el permanent intent de facturar l'atenció en urgències malgrat la gratuïtat de la mateixa en qualsevol cas.

La decisió de 2012 va ser inadequada, injusta i ineficaç, generant més problemes que solucions per als col·lectius afectats i per al sistema sanitari en el seu conjunt. No és estrany, per tant, que moltes CC AA hagin evitat l'aplicació completa de la mesura, buscant vies alternatives per mantenir el dret a l'assistència sanitària, i que ara hi hagi diferents iniciatives autonòmiques per recuperar el dret.

Para CCOO no es tracta que hi hagi solucions parcials. Saludem que es recuperi el dret en diferents comunitats autònomes, però no és suficient. Ha de recuperar-se la universalitat del dret a la protecció de la salut i l'atenció sanitària, corregint de forma definitiva el disbarat generat des de 2012.



Calella a 29 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada