INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 8 de juliol del 2015

EL GOVERN PREN DECISIONS QUE NO SÓN SERIOSES EN UN MOMENT FINANCER INTERNACIONAL MOLT DELICAT



El Govern ha iniciat la campanya electoral per a les properes eleccions generals, amb l'anunci, per boca del seu president, de l'avançament a aquest any de la rebaixa de l'IRPF promesa per a l'any que ve.

No obstant això, l'economia espanyola necessita menys regals fiscals i il·lusió monetària, i més despesa en inversió pública per recuperar i ampliar el teixit productiu, amb la finalitat d'elevar el ritme de la creació d'ocupació.

El Govern va iniciar el passat divendres 3 de juliol la campanya electoral per a les properes eleccions generals, anunciant, per boca del seu president, l'avançament a aquest any de la rebaixa de l'IRPF promesa en la seva reforma fiscal per a l'any que ve. Aquesta mesura i les que possiblement s'inclouran als Pressupostos Generals de l'Estat, que l'Executiu sembla presentarà abans del termini habitual, pretenen crear una il·lusió monetària i de prosperitat amb la qual el Partit Popular espera guanyar les eleccions. “No obstant això, les sis desenes addicionals de creixement de l'economia espanyola sobre la previsió inicial, semblen insuficients per justificar aquesta decisió i les que segurament anem a escoltar en les properes setmanes”.

La política de propaganda deslligada per l'Executiu no és bona per a la imatge internacional del país en un moment de turbulències financeres i d'elevat endeutament exterior de l'economia espanyola.

En particular, si el Partit Popular, com sembla, acaba instrumentant els pressupostos com a part del seu programa electoral que, d'altra banda, si fos aprovat deixaria lligades les mans al següent Govern. “L'economia i la societat espanyola necessiten, per contra, unes polítiques fiscals i pressupostàries serioses, que abordin la necessitat de recuperar una base impositiva estructural i que recuperin els nivells de protecció i inversió pública perduts durant la crisi.

Les bases imposables del sistema tributari espanyol han sofert un procés d'erosió constant, conseqüència, primer, de les polítiques de desfiscalització dutes a terme des de principis dels noranta i, després, en la primera dècada del nou segle, pel finançament de despesa estructural amb els ingressos conjunturals procedents la bombolla immobiliària”.

L'economia espanyola necessita menys regals fiscals i il·lusió monetària, i més despesa en inversió pública per recuperar i ampliar el teixit productiu, amb la finalitat d'elevar el ritme de la creació d'ocupació -que s'està desaccelerant- i reduir la desocupació conjuntural i estructural. Un pressupost creïble deu, així mateix, aprofitar els marges que està obrint la nova conjuntura per atendre als més vulnerables i damnificats de la crisi. Espanya és el país de la Unió Europea on més han augmentat les desigualtats. Han crescut les llars en situació de manca material severa i la pobresa laboral de manera alarmant.

Tenim 771.000 llars on no entra cap ingrés laboral (salari, prestació o pensió). En ells viuen 1.600.000 persones, de les quals 329.000 són nens. “Aquestes i no unes altres, han de ser les prioritats de les polítiques públiques”.




Calella a 8 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada