INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 3 de juliol del 2015

CONSIDEREM ESBIAIXADES i PARCIALS LES RECOMENACIONS PER A ESPANYA DEL CONSELL i LA COMISSIÓ EUROPEA

Les mesures que el Consell i la Comissió Europea “recomanen” escometre al nostre país per 2015 i 2016, no es corresponen amb les necessitats actuals i els reptes que cal afrontar, ni estan en sintonia amb les pròpies anàlisis prèvies d'aquests organismes comunitaris.

Les recomanacions de la Comissió Europea per a Espanya se centren en quatre seccions generals: situació fiscal, sector financer, mercat laboral i entorn regulatori. A la vista del contingut d'aquestes recomanacions, que en teoria s'haurien de correspondre amb el conjunt de deficiències analitzades, considerem que deixen fos una part substancial d'aquestes tasques, atorgant un escandalós tracte de favor al Govern de Rajoy.

Per començar, exigeixen retallades de la despesa pública i pujades d'impostos que permetin complir en 2016 el compromís de dèficit, sense fer referència alguna a la necessitat de garantir les polítiques socials, els nivells necessaris d'inversió en sanitat o educació, recuperar en alguna mesura la despesa en R+D+i o escometre inversions públiques que impulsin l'activitat econòmica.
En l'àmbit financer, i malgrat l'evidència que, després de vuit anys de crisis el crèdit a pimes i autònoms segueix molt restringit i més car que el dels països centrals d'Europa, la recomanació central és la privatització de les caixes d'estalvi en mans de l'Estat. En aquest sentit, creiem que la forma més eficaç d'afrontar aquest problema és la creació d'una banca pública a partir de Bankia, que incorpori a la resta d'instruments financers públics i l'activitat dels quals se centri en el suport financer a pimes i autònoms, així com a la internacionalització de les empreses.

Quant a les recomanacions sobre salaris i mercat de treball, para nosaltres el que es proposa és continuar la devaluació salarial, i sospitem que les insistents denúncies sobre les diferències salarials entre les ocupacions fixes i temporals el que en realitat pretenen és la degradació de les condicions laborals de les ocupacions fixes. I encara que no s'han atrevit a demanar de forma expressa una nova reforma laboral, això es desprèn de les seves anàlisis. En aquest sentit, considerem que el recent Acord de Negociació Col·lectiva signat per organitzacions sindicals i patronals és la via més adequada per canalitzar la recuperació adquisitiva dels salaris, per la qual cosa no resulta necessària ni procedent la intervenció de la UE en aquest àmbit.

Pel que es refereix a les rendes mínimes, i davant una realitat de més de dos milions de persones que manquen de cobertura econòmica o la tenen de forma insuficient, el Consell es limita a recomanar que es “racionalitzi” el seu règim. Enfront d'aquest eufemisme, CCOO i UGT han engegat una Iniciativa Legislativa Popular amb una proposta de Renda Mínima Garantida per a aquest col·lectiu, que es portarà a les Corts generals per a la seva consideració. Aquesta proposta tracta de completar els buits de cobertura del sistema de protecció social a Espanya, reduint els nivells de pobresa i desigualtat existents.

Calella a 3 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada