INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 9 de setembre del 2015

ELS ACCIDENTS DE TREBALL FORA DE CONTROL EN EL PRIMER SEMESTRE DE 2015



Para CCOO, la precarietat laboral i la deterioració de la prevenció de riscos en les empreses disparen el nombre d'accidents i de morts en el treball, reflectits en les estadístiques corresponents al primer semestre de l'any que publica al seu web el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

Les xifres ofertes pel Govern apuntalen la tendència d'increment de la sinistralitat laboral iniciada fa diversos trimestres i que CCOO ve denunciat. El nombre total d'accidents amb baixa va augmentar en els primers sis mesos de l'any en un 6,7% respecte al mateix període de l'any anterior (un 6,6% en els succeïts en jornada de treball i el 7,7% *in *itinere). Aquest increment també es manifesta en l'índex d'incidència, que mostra la sinistralitat relativa expressada en nombre d'accidents per cada 100.000 treballadors, que creix un 3,3%. A més l'augment de la sinistralitat està generalitzat, tant en termes absoluts com a relatius, afectant a les quatre grans divisions de l'activitat econòmica.

No obstant això, les dades més preocupants els llança la sinistralitat mortal: 285 treballadors han perdut la vida en el primer semestre de l'any, 9 més que en 2014, la qual cosa suposa un augment del 3,3%. La dada és encara més greu en el cas dels accidents mortals en jornada de treball: 239 defuncions, 16 més que l'any anterior i un increment del 7,2%. L'índex d'incidència de mortals també s'incrementa en un 3,9. És especialment preocupant el cas de la indústria, amb un augment del 30,4% en el nombre d'accidents mortals i del 27,9% en l'índex d'incidència.

"Els accidents de treball estan mostrant la veritable cara de la recuperació econòmica que tracta de vendre'ns el Govern del Partit Popular". "L'augment dels índexs d'incidència ens indica que la sinistralitat està augmentant a un ritme molt superior a l'ocupació. I són fenòmens directament relacionats, ja que els llocs de treball que es creen són d'escassa qualitat, precaris, temporals, a temps parcial, i amb la por a perdre l'ocupació com a principal instrument per disciplinar a les plantilles. Si a això unim que la prevenció de riscos en les empreses ha estat una de les primeres víctimes de la crisi econòmica, el panorama que es presenta a curt i mig termini és desolador".

"El marc legal de la prevenció de riscos podria convertir-se en paper mullat amb l'esquema de relacions laborals configurat per la Reforma Laboral i tota la legislació regressiva aprovada en les últimes legislatures. El Govern ha perdut el control sobre la salut i la seguretat en el treball i només podrà invertir aquesta tendència amb una profunda reformulació de les seves polítiques que permeti recuperar als treballadors l'exercici efectiu dels drets laborals".



Calella a 9 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada