INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 7 de setembre del 2015

LA REGULACIÓ DE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA ÉS UN INSULT A LA PROFESSIONALITAT DEL COL·LECTIU INFERMER


Considerem que el contingut d'aquest Reial Decret és un menyspreu cap als estudis universitaris i l'experiència professional del col•lectiu infermer

El Ministeri de Sanitat i el Fòrum de la Professió Infermera (Consell General Col•legis d'Infermeria i SATSE) han acordat el contingut del Reial Decret que regula "la indicació, ús i autorització de productes sanitaris i medicaments".

Segons l'article 77 de la Llei del medicament les infermeres podran, de forma autònoma, indicar, usar i autoritzar la dispensació de tots aquells medicaments que no estiguin sota prescripció mèdica i els productes sanitaris mitjançant la "ordre de dispensació", no així els medicaments que estiguin sota prescripció mèdica, en aquest cas, es realitzarà mitjançant l'aplicació de protocols i guies de pràctica clínica i assistencial.

Segons el text acordat per aquestes organitzacions totes les infermeres que no siguin Graduades en Infermeria i que indiquin, usin o autoritzin coses com ara productes sanitaris per a la cura de les ferides, úlceres per pressió, incontinència urinària, cànules de traqueotomia i laringectomia, sondes gàstrica, rectal, vesical, bosses colostomia, analgèsics orals, laxants, pomades, etc. hauran d'acreditar-. Per aconseguir aquesta acreditació caldrà realitzar un curs d'entre 150 i 180 hores, si s'és infermera generalista i de 300 a 360 hores en el cas de les infermeres especialistes.

Com a compensació a semblant acord, el Ministeri habilita les universitats , al Consell General de Col•legis d'Infermeria ia entitats professionals infermeres que "promoguin el desenvolupament professional continu", a desenvolupar la formació necessària per a l'adquisició d'aquesta competència.

Per nosaltres el contingut d'aquest Reial Decret és un menyspreu cap als estudis universitaris i la experiència professional del col•lectiu infermer i incita a la sospita que la necessària acreditació, permeti un lucratiu negoci per a certes entitats infermeres.

CCOO ha mostrat la seva posició negativa a aquest text en tots els fòrums en què ha participat, expressant que l'obtenció de l'acreditació ha de ser consubstancial a la possessió del títol professional i que qualsevol necessitat d'actualització de coneixements, habilitats i competències s'ha de realitzar a través de la formació contínua que imparteixen els serveis de salut del SNS.

Calella a 7 de setembre de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada