INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 15 de setembre del 2015

 “LES POLITIQUES ECONÒMIQUES i SOCIALS HAN DE SER DECISIVES AL DEBAT ELECTORAL”



El cicle electoral iniciat el passat 25 de maig culminarà amb dues convocatòries de gran transcendència per als treballadors i treballadores i el conjunt de la ciutadania: les eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre i les generals en el mes de Desembre.



En ambdues cites, més que en qualsevol altra, van a estar presents dues qüestions de gran transcendència, el model de Societat i el model d'Estat que volem per al futur.
Les eleccions catalanes posen al centre del debat polític no solament a Catalunya sinó en tot el país, la qüestió de la configuració polític administrativa de l'Estat i tant en les autonòmiques, encara que alguns pretenguin ocultar-ho, com en les generals, s'avaluarà la gestió que els respectius governs han fet de la crisi i les propostes que les diverses formacions polítiques fan per al proper període.
La transcendència d'ambdues convocatòries mou a la Confederació Sindical de CCOO a difondre la següent declaració:

1.- Cap ardit partidari   pot intentar eludir el pronunciament de la ciutadania sobre les injustes i errònies polítiques econòmiques, laborals i socials que s'han dut a terme en aquests últims quatre anys. En aquest cas estaríem davant un frau democràtic inadmissible per a una societat madura.
Tant a Catalunya com en el conjunt de l'Estat s'han practicat, com a única alternativa, de forma acrítica quan no còmplice, les polítiques d'austeritat que han tingut com a conseqüència: la destrucció de teixit productiu, un increment alarmant de la desocupació, la pèrdua de drets laborals i l'empobriment de la majoria de la societat a favor de les elits, que s'ha vist agreujada amb les mesures dirigides a afeblir el nostre estat de benestar (educació, sanitat, atenció a la dependència,…) i les xarxes de protecció social.
2.- Aquestes polítiques s'han imposat, en tots dos casos, contra els interessos de la majoria, practicant el nepotisme polític i l'autoritarisme en el marc d'una insuportable corrupció política.
3.- El debat sobre el model d'articulació de l'estat està estretament relacionat amb la crisi polític institucional que les polítiques aplicades i les formes de dur-les a terme han ocasionat en aquests anys de crisi general. Sent un debat legítim s'intenta presentar com si no hi hagués més opció que la ruptura plantejada per l'independentisme o el manteniment de la situació actual caracteritzada per l'ofensiva recentralitzadora de la dreta espanyola, extrems tots dos que no comparteix la Confederació Sindical de CCOO.
Ens trobem davant un problema polític que requereix fugir de la confrontació perquè prevalguin veritables solucions polítiques, construïdes des del diàleg i el consens. Per la seva banda la Constitució del 78, que va ser pedra angular de la transició de la dictadura a la democràcia i que ha propiciat el període de progrés social i estabilitat democràtica més perllongat de la nostra història, avui es demostra insuficient per donar resposta a les demandes d'una societat que és substancialment diferent a la de llavors.
4.- Para CCOO és fonamental que en les properes cites electorals:

Els treballadors i treballadores i la ciutadania en general participin activa, massiva i conscientment
Que ens pronunciem per un canvi de les polítiques econòmiques i socials que permetin desenvolupar un nou patró de creixement a partir d'un sector industrial fort animat per la inversió en R+D+i; la creació d'ocupació de qualitat; la recuperació dels drets laborals derogats per les reformes legislatives dels últims governs; el restabliment d'uns serveis públics universals i de qualitat; l'impuls de serveis d'atenció a les persones; la regulació d'unes xarxes de protecció sòlides que pal·liïn la pobresa i evitin l'exclusió social, com pretenem amb la ILP per una renda mínima garantida
Que la ciutadania aposti per una regeneració democràtica que a través de l'establiment de mecanismes de participació ciutadana permeti restablir la confiança en l'acció política

Que la societat es pronunciï a favor d'una reforma Constitucional que alhora que dóna cabuda als elements de caràcter social i d'aprofundiment democràtic abans assenyalats, advoqui per la configuració d'un Estat Federal que de resposta a les aspiracions de reconeixement de la realitat plural de l'Estat, renovant els consensos necessaris per reforçar el marc de convivència comuna.


Calella a 15 de setembre de 2015



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada