INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 28 de setembre del 2015

CCOO i UGT COMENCEN A RECOLLIR SIGNATURES PEREQUÈ EL CONGRÉS LEGISLI UNA RENDA MÍNIMA DE 426 € PER MÉS DE DOS MILIONS DE PERSONES


Els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, han presentat en roda de premsa la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per establir una prestació d'ingressos mínims para prop de 2,1 milions de persones que manquen de recursos.
Segons va explicar Toxo, la prestació que demanda els sindicats és un dret subjectiu que dotaria d'una renda de 426 euros mensuals a persones de 16 a 64 anys demandants d'ocupació sense ingressos o inferiors en còmput anual al 75% del SMI, 5.800 € per persona a l'any, i que es percebria mentre es mantinguin les condicions que donen dret a la prestació.
“La pobresa a Espanya ha pres una dimensió considerable com a conseqüència de la intensitat de la crisi i la seva durada, que han fet saltar les costures de la protecció social, i les retallades socials aplicades que s'ha traduït en més desocupació, desigualtat i pobresa”, ha assenyalat el secretari general de CCOO. Toxo va explicar que amb la prestació es pretén cobrir manques extremes, com les quals sofreixen els integrants de 757.000 llars que no tenen ingressos de cap tipus o els 1.800.000 llars que tenen a tots els seus membres en atur.

Així mateix, va recordar que només el 20% dels aturats registrats rep la prestació per desocupació contributiva, mentre que el 35%, percep l'assistencial, la qual cosa suposa que gairebé la meitat dels aturats no compta amb cap tipus de renda, per la qual cosa "Espanya necessita una reformulació completa del seu sistema de protecció".

Abans de donar inici la roda de premsa per presentar la ILP, Toxo i Méndez han estat els primers a signar la petició perquè el Congrés legisli aquesta prestació, seguits del secretari de Protecció Social i Polítiques Públiques de CCOO, Carlos Bravo, i de la secretària d'Igualtat d'UGT, Almudena Fontecha. A partir d'aquest moment, els sindicats hauran de recollir mig milió de signatures en els propers 9 mesos.


Calella a 28 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada