INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 17 de setembre del 2015

CULMINA EL TRÀMIT LEGAL QUE APROVA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT




El dia 9 de setembre, amb l'aprovació en el Senat, va culminar el tràmit legal que aprova definitivament la reforma de la llei de l'avortament i la d'Autonomia del Pacient. Només queda pendent la seva publicació perquè entri en vigor

El corró del PP va tornar a rodar amb cinc vots interns discrepants, i amb l'ajuda de Va unir i Fòrum Astúries. De res ha servit l'oposició de la resta de grups parlamentaris, ni l'opinió de tantes persones expertes, ONG, ni les recomanacions de l'ONU. La realitat social del que es regula i el sentit comú, han sucumbit davant l'interès per acontentar a un sector de votants frustrats pel fracàs de Gallardón i la seva llei, i novament el dret de les dones s'ha utilitzat com a moneda de canvi.

Actualment les menors d'entre 16 i 18 anys podien avortar, de manera excepcional, sense el permís parental, al·legant " fundadament (amb informe de serveis socials) que demanar permís li provocarà un conflicte greu, manifestat en el perill cert de violència intrafamiliar, amenaces, coaccions, maltractaments, o es produeixi una situació de desarrelament o desemparament". Segons dades no oficials (oficials no existeixen), només 1 de cada 10 menors que avorta, ho fa sense el permís parental. Podem dir que l'excepció legal prevista, encaixa perfectament amb la realitat excepcional que regula, quin sentit té llavors suprimir-la? Per què aquesta obstinació de legislar com si totes les famílies anessin protectores, comprensives i responsables?

Una vegada entri en vigor la reforma, les joves necessitaran del permís parental per poder avortar legalment i dins del sistema sanitari públic, sense excepcions, independentment que això les aboqui al desemparament, al maltractament, a ser mares en les pitjors circumstàncies o a un perillós avortament clandestí. Per al cas en què la que menor discrepi, s'estableix que pugui sotmetre's a la lenta tutela judicial, sabent que para quan dictamini, l'avortament legal ja no sigui possible.

Segons la Llei d'Autonomia del Pacient, fins ara les persones d'entre 16 i 18 anys podien decidir sobre el seu cos amb només dues excepcions en les quals necessiten el permís parental: rebre tractaments de reproducció assistida i participar en assajos clínics. Amb l'avortament, les excepcions passen a ser tres.

Una vegada entri en vigor la reforma aquest grapat de dones menors, les més vulnerables, queden en la cuneta, ignorades i abandonades a la seva sort.

Des de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris tornem a manifestar que la reforma plantejada és innecessària i injusta, que es planteja d'esquena a la realitat social, i que representa una reculada per als drets de les dones. Conseqüentment no cessarem a demandar la seva retirada.



Calella a 17 de setembre de 2015



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada