INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 2 de setembre del 2015


DENUNCIEM LA PARÀLISI DE LA UE DAVANT UNA TRAGÈDIA “DE MAGNITUDS DESCONEGUDES DES DE LA II GUERRA MUNDIAL”



La Unió Europea no respon de forma adequada a la crisi humanitària que s’està generant de forma continuada com a conseqüència dels fluxos de persones que tracten d'arribar a la UE a la recerca de protecció.


Denunciem la paràlisi de la UE que davant una tragèdia de magnituds desconegudes des de la Segona Guerra Mundial és incapaç d'assumir iniciatives i dilata ara fins a una reunió del Consell de Ministres del dia 14 de setembre qualsevol decisió sobre aquest tema, mentre que els estats membres realitzen actuacions que –com el cas d'Hongria- ni tan sols respecten el contingut dels Tractats de la UE. CCOO entén que la situació mereix una reunió al més alt nivell - amb Caps d'Estat i de Govern- que abordin la qüestió des d'una perspectiva responsable i compromesa.

“És vergonyós que la Unió Europea, amb més de 500 milions d'habitants es mostri incapaç d'acollir adequadament i en condicions dignes a les 400.000 persones que segons EUROSTAT han arribat a la UE en situació de risc i/o persecució”.

Malgrat que la proposta de la Comissió en el mes de juliol suposava una “repartiment solidari” d'una xifra entorn dels 80.000 sol·licitants, la iniciativa - més pròpia d'una subhasta- va quedar en el sac trencat a la vista de la vergonyant resposta dels estats membres.

És important recalcar aquest extrem,  que sembla oblidar-se: són persones que fugen de països en situació de greu conflicte humanitari -de caràcter bèl·lic- on existeix risc cert per a la seva integritat i la de les seves famílies, molts d'ells nens. Necessiten i mereixen la protecció internacional reconeguda en els tractats internacionals signats pels països de la UE i – òbviament- Espanya.
Fugen cap a la UE que és l'oasi somiat d'acolliment i respecte per als seus drets i on – no obstant això- troben un Limbe inhòspit bé de cinisme bé d'oberta hostilitat.
Fugen en definitiva de països on precisament la política exterior de la UE ha induït – interessadament- processos polítics que no han garantit, més aviat al contrari, el respecte als Drets Humans i que han desembocat en conflictes bèl·lics fora de control.
Resulta insultant així mateix, que el Govern s'escudi i al mateix temps agiti el fantasma – novament- de la immigració irregular per no complir les seves obligacions i responsabilitats, generant una cerimònia de la confusió i barrejant conceptes diferents com són fluxos migratoris de caràcter laboral amb persones que fugen de situació certes de risc per a les seves vides.
No cal oblidar l'actitud del Governo respecte les diferents vessants derivades dels fluxos migratoris: hem de recordar que Espanya va ser el primer país de la UE que va aixecar un “mur” amb fulles per impedir l'arribada de persones a Ceuta i Melilla impedint de facto la sol·licitud d'asil per als provinents de zones de conflicte; així mateix tots hem presenciat l'exercici de la violència – revestida de força mínima imprescindible- per part de la Guàrdia Civil en les tanques i en les costes de Ceuta i Melilla. Finalment es denega l'accés a la sanitat pel fet de trobés a Espanya de forma irregular.
CCOO davant la incapacitat de la UE de complir amb la seva responsabilitat exigeix que de manera immediata es procedeixi a l'augment dels mitjans necessaris mitjançant els mecanismes corresponents per garantir la tramitació i resposta adequats a les persones que arriben buscant protecció.
Així mateix exigeix la finalització immediata de les respostes policials, coercitives o repressives per part dels països de la UE que no facilitin la protecció i l'empara d'aquestes persones.
Finalment tot això ha d'anar acompanyat d'assumir el paper que correspon en la valoració de les situacions dels països d'origen, procedint a habilitar partides econòmiques que habilitin programes de cooperació al desenvolupament

La CONFEDERACIÓ SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES anima a la societat civil europea i espanyola a mobilitzar-se i a articular propostes i missatges constructius, realistes, responsables i solidaris sobre la crítica situació que estem vivint i a manifestar públicament tals posicions a fi de prevenir i evitar discursos demagògics i/o xenòfobs impedint missatges d'odi i intolerància.


Calella a 2 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada