INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 15 d’octubre del 2015

COMPETÈNCIA VEU PERJUDICI PER A L’ERARI EN UN CONCURS DE SALUT



INFORME DE L'AGÈNCIA CATALANA DAVANT EL TRIBUNAL


Josep Maria Pedrosa
L'Autoritat Catalana de la Competència ha denunciat que quatre empreses van pactar «repartir-se el mercat» per obtenir «més ingressos» a costa de la Generalitat en el concurs d'adjudicació del servei de rehabilitació de la sanitat pública convocat pel Govern català l'any 2012. Entre les companyies denunciades per Competència hi figura Corporación Fisiogestión, que ofereix serveis de fisioteràpia, rehabilitació i logopèdia i en la qual havia sigut directiu el director del CatSalut, Josep Maria Pedrosa, segons va informar el passat 6 d’0ctubre el diari El País.

L'informe de l'Agència de la Competència subratlla que el CatSalut ha de vetllar contra pràctiques com les denunciades en aquest cas i destaca també que l'esmentat concurs públic del 2012, mitjançant el qual van ser adjudicats per 10 anys els serveis públics de rehabilitació i fisioteràpia a Catalunya, va originar una «forta concentració» en favor de Corporación Fisiogestión, societat que, com el mateix dictamen de Competència indica, «controla una gran part dels serveis públics de rehabilitació».

L'adjudicació del programa complet va ser per una suma global d'uns 200 milions d'euros, la segona més elevada de la sanitat catalana durant els últims anys, darrere de la del servei de transport sanitari.

L'agència considera que es va vulnerar la llei de defensa de la competència en alguns dels lots adjudicats, els que cobreixen les localitats de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montgat. Aquests quatre lots van ser adjudicats a una aliança integrada per una firma filial del grup Corporación Fisiogestión i les empreses L'Eivax, Iriteb i Centro de Accidentes Laborales y Rehabilitación Gramenet.

Competència considera que les tres primeres tenien l'envergadura i la solvència suficients per presentar-se en solitari. Fer-ho juntes, dictamina l'agència, no va respondre a «un comportament natural del mercat», sinó a un pla per poder-se «repartir el mercat [i] impedir l'entrada de competidors». La conseqüència econòmica per a l'erari va ser que de tots els descomptes oferts per les empreses concursants, el dels quatre lots esmentats va ser el menor (7%), mentre que en els altres van pujar fins al 13%. Això va proporcionar a les quatre empreses «uns beneficis il·lícits en detriment del CatSalut i, en últim terme, dels contribuents», sentencia l'informe.

L'agència ha rebutjat les al·legacions de les empreses qüestionades i ha elevat la seva denúncia al Tribunal Català de la Competència, el qual ha de dirimir la qüestió. L'agència proposa en les seves conclusions que les companyies siguin sancionades amb una multa

Font : elperiodico

Calella a 15 d’octubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada