INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 19 d’octubre del 2015

RECLAMEM INCREMENTS SALARIALS I DE PRESTACIONS PER RECUPERAR EL PODER ADQUISITIU i UN PLA DE XOC PER A LES PERSONES EN SITUACIÓ DE POBRESA

La diferència entre inflació general i subjacent continua augmentant

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de setembre a nivell estatal, amb un -0,9%, continua caient com a conseqüència de la baixada del preu dels carburants i de l’electricitat.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, incrementa una dècima i se situa en el 0,8%, i l'IPC mensual es manté en el -0,3%. Cal destacar, en aquest context de caiguda d’inflació, l’augment del preu dels aliments i begudes no alcohòliques, que repercuteix negativament en les persones amb rendes més baixes.

A Catalunya, l'IPC cau 4 dècimes situant-se al -0,5%, mantenint el diferencial amb l’indicador estatal pel preu dels aliments, l’electricitat i dels serveis lligats al turisme.

La inflació de la zona euro també cau al -0,1%, i augmenta el diferencial respecte amb l’IPC harmonitzat espanyol, que cau 6 dècimes i se situa en el -1,1%.

En aquest context, CCOO reclama:

·        Incrementar salaris, treball digne i Renda Garantida de Ciutadania per a qui no té recursos per activar la demanda interna i que la recuperació de l’economia arribi a la gent, i un pla de xoc per a les persones que es troben en situació de pobresa.


  •   Acabar amb les polítiques d’austeritat, retallades i privatitzacions que comporten pobresa i desigualtat i han posat al límit la qualitat del serveis públics.

  •      Control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que perjudiquen especialment a les persones amb rendes baixes.

  •       Un canvi radical en la política fiscal perquè pagui més qui més guanya i es persegueixi el frau, l’evasió i l’elusió fiscal.




Calella a 19 d’octubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada