INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 28 d’octubre del 2015

DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA DE QUALITAT
PROFESSIONALS  MÈDICS





Des de la secció sindical de CCOO defensem la Sanitat Pública de qualitat , que fa necessari recuperar tot el que s’ha perdut en aquest darrers anys de retallades i privatitzacions encobertes.



Els nostres centres sanitaris hi treballen diferents categories professionals coordinats i tots, així ho pensem fermaments, som indispensables pel seu bon funcionament. En un moment on el sistema permet reorganitzacions que entorpeixen el bon us dels recursos, on el desmantellament dels serveis esta permès per les diferents organitzacions governamentals, la manca de llits, les externalitzacions que volen optimització econòmica i produeix una pèrdua en el control de la despesa,... acaba produint un caos al voltant dels professionals que els obligar a estar més alerta que mai.  En aquest moment volem parlar dels professionals mèdics. 

  • Defensem que tots, al igual que les altres categories professionals, han de tenir condicions laborals i salaris dignes i que cap treballador pugui perdre la salut a causa de la feina. No estalviem esforços en cap persona. Aquest col·lectiu especialment es troba amb grans desigualtats entre nosaltres mateixos. Ni les condicions laborals ni el salari és el mateix,  no tenim ni equitat entre nosaltres; Mentre alguns s’aproximen a unes condicions acceptables, altres encara lluiten per contractes precaris: Becaris, MAU,...i és va fent per no perdre el fil de la professió i de la formació continua de la que precisem. Salaris baixos que en moltes ocasions obliguen a la pluriocupació. Un treball que per la tasca que es realitza obliga a grans exigències i responsabilitat amb molt poques recompenses per part del sistema  en el que estem.
  • El nostre objectiu alhora es recuperar la sanitat pública amb control de la gestió econòmica exhaustiva i honesta, creant sistemes que no enganyin als ciutadans ni estafen als treballadors. On els professionals metges puguin desenvolupar la seva tasca amb iguals oportunitats; eliminant el model pervers del metge “ esclau”. On les jornades no siguin interminables, amb temps per la conciliació de la vida laboral i familiar, on l’atenció continuada sigui reconeguda per igual.


Com bé sabeu CCOO no vol un conveni exclusiu i excloent doncs la mentalitat és que el grup fa la força i també per aquests professionals. Els pactes d’empresa, els acords unidireccionals, fins ara,  només han fet que discriminacions entre treballadors d’uns mateix servei i d’una mateixa categoria professional. La defensa d’aquest model és clara i la plasmen en molts exemples que hem portat a terme en els nostres centres i alguns han estat adaptats en cada conveni aconseguit. Entre ells:

  • Els MAU d’urgències. Abans els metges del servei d’urgències sense uns horari i calendari de les hores era considerant MAU amb lo que implicava la pèrdua econòmica d’aquest professionals, no hi havia SIPDP, DPO,... amb diferencies entre uns i altres. Ara ja no es recorda però el conflicte a més a més estava donat per un impagament a la seguretat social dels mateixos. Ara tot metge del servei d’urgències independentment d’horari, de calendari i de rotació no planificada te els mateixos drets.
  • En el SEM on diverses lluites han portat a defensar que no es poden realitzar al mateix temps tasques de CAP, d’ urgències i la propia tasca com a metge de SEM. Doncs cap es finalitzava correctament i nomes implicava un estalvi ( tres per un) i darrerament liderant per la no desaparició del metge de les unitats medicalitzades amb la recollida de signatures que varem portar al parlament.


En tots dos exemples és una mostra clara que CCOO esta i estarà al costat del treballador, sigui quina sigui la seva categoria professional, i que lluitem per  mantenir i aconseguir  els drets que ens mereixem.




Calella a 28 d’octubre de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada