INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 21 d’octubre del 2015

TASQUES REALITZADES
PER LA SECCIÓ DE CCOO DURANT AQUESTS ULTIMS ANYS



Han estat temps difícils, hem vist com s’anaven perdent els drets aconseguits per molts companys amb molt de temps de lluita i  grans sacrificis. Vàrem començar:


A.- Pactant un acord per evitar un ERO. Va tenir un paper important la gent de la Federació de CCOO,en especial la nostra assessora que es va guanyar el respecte de tots els sindicats (tasca gens fàcil). En tota negociació hi ha cares més o menys visibles, hores i hores dedicades a esbrinar fets, reclamar dades i fiscalitzar comptes per seguir el destí dels diners, arribant a la decebedora conclusió que el que s’havia gastat ja  estava perdut. No va servir de res posar en evidència, davant l’autoritat  laboral, la nefasta gestió econòmica dels directius de la nostra empresa.
De bon principi l’empresa volia retallar en tot, irremissiblement la negociació ens va portar a cedir, com  a  treballadors, la part de les DPO necessària per cobrir el dèficit.

B.- La dieta del menjador deixava d’estar compensada. En aquest cas CCOO de Calella va dur a terme una feina important, forçant a la direcció a acceptar que la quantitat corresponent per a cobrir les dietes  es sumés als diners que els treballadors cedíem per finançar els pressupostos de la nostra empresa.

C.- Amb l’aplicació reiterada de l’article 41 aconsegueixen desmantellar, privatitzar i/o reestructurar diferents serveis. El primer en caure va ser Toxicomanies i Salut Mental, el va seguir el d’auxiliar d’infermeria de CCEE, el maternoinfantil,  traumatologia i cirurgia, el servei de Laboratori, el de PADES i ADI, hospitalització a domicili. El tancament de CAPS, la reestructuració d’horaris d’urgències i de guàrdies mèdiques.

El nostre grup, en cada cas i sempre d’acord amb els treballadors afectats, ha lluitat amb totes les eines al seu abast, des de fer tota mena de mobilitzacions, anar a la premsa, anar als polítics, mobilitzar als usuaris i fer servir les vies legals,

D.- El nostre grup no va signar els pactes d’empresa després de la pèrdua del conveni de la XHUP, pels perjudicis que suposava pels treballadors.

E.- Hem recorregut al Síndic de Greuges any rere any, denunciant el tancament  de llits, el col·lapse d’urgències, la manca de material,etc. alhora  que els directius s’apujaven el sou.

F.- També hem anat al Parlament de Catalunya, al Consell Comarcal del Maresme, als ajuntaments i a diferents partits polítics i, en general, a totes les entitats que ens han volgut rebre per explicar-los-hi la complicada situació en la que ens trobem, tant a l’hora de dur a terme la nostra tasca assistencial com pel que fa a les nostres condicions laborals. Altres representats pensen que donar a conèixer la situació anant  a la premsa i els mitjans de comunicació  és fer escàndol i no convé,per això sovint ens hem trobat  sols.

G.- Hem aconseguit aturar  el desmantellament del SEM de la nostra àrea. Només va ser possible recollint més de 10000 signatures al carrer, col·laborant treballadors, voluntaris i usuaris i duent-les al Parlament de Catalunya. Ha estat un dels moments més gratificants del nostre treball, malgrat les dures crítiques i incomprensió de la Gerència i d’alguns alcaldes de CiU que no ens van voler rebre.

H.- Denunciem i estem treballant els problemes de la termoregulació i ventilació dels edificis amb les instal·lacions obsoletes. Hem lluitat perquè les obres que es fan als nostres centres protegeixin la salut i el benestar dels nostres treballadors i usuaris.

I.- Duem a terme reunions ordinàries en diferents comissions: de cuina, de salut laboral, de formació, de carrera professional, d’igualtat, etc. I en convoquen d’extraordinàries quan sorgeixen assumptes imprevistos.

J.- Hem après d’economia amb el recolzament del nostre assessor econòmic. Amb l’informe de la Sindicatura de Comptes s’ha confirmat que les nostres observacions i sospites han permès detectar errors.


Esperem que poseu en valor els esforços que ha fet la Secció Sindical de CCOO com a sindicat de classe al vetllar pel compliment dels drets col·lectius de tots els treballadors i treballadores.

Volem promocionar l’ afiliació i la participació per aconseguir unes millors condicions laborals, socials i econòmiques, tot treballant per una millor qualitat de vida i uns  serveis públics dignes i eficients que oferir a la Ciutadania.




Calella a  21 d’Octubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada