INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 26 d’octubre del 2015

FUNCIONAMENT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO


Com participem i com prenem les nostres decisions

Per a les persones ocupades, l'òrgan més proper i directe per participar en la tasca sindical i en la presa de decisions és la secció sindical de CCOO al centre de treball. 
La secció sindical és el conjunt d'afiliats i afiliades a CCOO en una empresa, i, com a assemblea d'afiliats i afiliades o bé en forma de grups o àrees de responsabilitat, ens ofereix la primera i més directa possibilitat de participar i decidir, tant en els debats més concrets sobre les nostres condicions de treball com en els més generals de les propostes i actuacions del nostre sindicat, així com en l'elecció de les companyes i companys que l'hagin de coordinar i dirigir
L'organització territorial del sindicat (unions comarcals i intercomarcals) és un lloc en què coincideixen companys i companyes dels diferents rams del sindicat i que ens permet participar, en un sentit més general, en tots aquells aspectes que ens afecten com a treballadores i treballadors i com a ciutadans i ciutadanes (condicions de vida, medi ambient, transport, sanitat, ensenyament, etc.) en cada àmbit territorial.
La participació en el sindicat de treballadors i treballadores allà on no hi hagi secció sindical es farà directament en els sindicats de ram, en què coincidiran amb la resta de companys i companyes de la resta d'empreses del seu sector.

Per a què serveix la secció sindical de CCOO?

La secció sindical de CCOO és l'organització del nostre sindicat al centre de treball. Està formada per tots els afiliats i afiliades a CCOO dins de l'empresa.
És l'òrgan de representació i organització del sindicat a l'empresa. 
És, també, l'organització primària del sindicat en l'àmbit sectorial: de fet és el sindicat a l'empresa. La funció fonamental és ampliar-hi la nostra presència sindical i la nostra capacitat d'intervenció. 
Les seccions sindicals de CCOO també poden constituir-se a les empreses petites i mitjanes. No hi influeix la grandària de l'empresa ni el nombre d'afiliats i afiliades. 
La secció sindical ha d'intervenir en les relacions laborals, participar en la negociació col·lectiva del seu àmbit, cercant solucions als problemes de caràcter individual o col·lectiu que es puguin plantejar, i ha de tenir una atenció preferent als afiliats i afiliades. 
La secció sindical de CCOO ha d'orientar i coordinar l'activitat dels delegats i delegades de CCOO, en els òrgans de representació unitària (delegats i delegades de personal, de comitès d'empresa i de juntes de personal).

Com es participa en la secció sindical de CCOO?

Assistint a les assemblees d'afiliades i afiliats per debatre els temes d'interès sindical que s'hi proposin. 
Escollint els companys i companyes proposats per formar la direcció de la secció sindical, o per a delegats i delegades sindicals de CCOO. En pot ser candidat o candidata qualsevol afiliat o afiliada. 
Assumint qualsevol tipus de responsabilitat sindical que es proposi en el seu si (àrees de treball, difusió de comunicats, extensió de l'afiliació, etc.).

Què són els delegats i delegades sindicals de CCOO a l'empara de la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS)?

Són els afiliats i afiliades de CCOO que representen les seccions sindicals de CCOO davant de la direcció de l'empresa, és a dir, representen el conjunt dels afiliats i afiliades. 
CCOO, com que és el sindicat més representatiu, pot tenir delegats i delegades sindicals a totes les empreses. 
Els delegats i delegades sindicals són escollits pels afiliats i afiliades, entre ells mateixos. 
Si l'empresa té més de 250 persones treballant, el delegat o delegada sindical de CCOO també té dret al mateix crèdit horari que un membre d'una junta de personal o d'un comitè d'empresa.

Quins drets tenen els delegats i delegades sindicals de CCOO?

Els delegats i delegades de les seccions sindicals tenen reconeguts els mateixos drets que els membres dels òrgans de representació unitària, que bàsicament són el dret: 

  • A ser informats per l'empresa de la seva marxa econòmica, de la contractació, de la imposició de sancions per faltes molt greus, de la modificació substancial de les condicions de treball... 
  • A intervenir, emetent un informe previ sobre els plans de formació professional, l'organització del treball, la modificació de les condicions de treball col·lectives, l'acomiadament d'afiliats i afiliades.. 
  • A convocar i informar els afiliats i afiliades de CCOO, a través de publicacions o d'escrits propis, distribuïts o bé col·locats al tauler d'anuncis.
  • A estar protegits jurídicament per poder desenvolupar la seva tasca de representació dels afiliats i afiliades a CCOO.


Calella a 26 d’Octubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada