INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 7 d’octubre del 2015

"LA INCIPIENT RECUPERACIÓ DE L’ACTIVITAT ECONÒMICA NO ES TRADUEIX EN UNA MILLORA SENSIBLE DE L’OCUPACIÓ”



CCOO mostra la seva preocupació per les dades de la desocupació: són pitjors que els de setembre de 2014 i també que els de 2013. A més, la "poca ocupació que es crea transforma l'ocupació indefinida a temps complet per ocupació temporal i a temps parcial".

S'acaba l'estiu i s'acaben les bones notícies sobre l'ocupació. Com en els últims nou anys, l'atur registrat va augmentar en el mes de setembre, la qual cosa posa de manifest l'enorme dependència de l'economia espanyola de les activitats turístiques, estacionals i de temporada.

L'afiliació a la Seguretat Social augmenta un 0,05% al setembre, una xifra minúscula, que a més amaga una realitat que matisa aquest ja mínim creixement: al setembre es van donar d'alta a 62.420 persones en educació, però en realitat aquest augment no es correspon amb un increment real de l'ocupació en aquesta activitat. Són les persones acomiadades al juny/juliol en acabar el curs escolar per no pagar-li les vacances i que ara es tornen a donar d'alta. Sense aquest comportament més que discutible, l'afiliació hauria caigut en més de 50.000 persones al setembre.

Les variables del mercat de treball, l'atur registrat i l'afiliació, comencen a anar pitjor que en 2014 i això suposa una ruptura molt preocupant en l'evolució del mercat de treball que demostra la fragilitat de la recuperació. En el Règim General ––això és el dels assalariats–– l'afiliació va caure en més de 25.000 persones i solament l'augment del règim agrari, per l'ocupació temporal vinculada a les campanyes agrícoles de l'estació, fan que la xifra total de l'afiliació creixi.

Hi ha una altra dada parcial que fa més negatiu el resultat: en l'últim dia del mes de setembre es van donar de baixa a 221.916 persones en la seguretat social, una xifra molt superior a la mitjana del mes i que reflecteix l'enorme estacionalitat de part de l'ocupació creada en els últims mesos.

Menys protecció i més precarietat

D'altra banda, augmenta de forma insuportable la desprotecció de les persones aturades: la taxa de cobertura ha caigut en més del 32% de manera que prop de dos milions de persones aturades, segons les dades del SEPE, i més de tres milions i mitjà, segons la EPA, estan excloses de la protecció.


“Amb aquestes dades es fa més necessària la implantació d'una prestació d'ingressos mínims per corregir l'enorme i creixent desprotecció de les persones aturades en la línia de la proposta de la iniciativa legislativa popular promoguda per CCOO i UGT”.

Menys del 5% dels contractes signats al setembre van ser indefinits a temps complet i el 95% restant van ser temporals o a temps parcial”. Més de la meitat dels afiliats en el règim general de la seguretat social, el 52%, tenen un contracte temporal o un contracte a temps parcial”, denúncia.

“Ocupació precària, menys persones amb protecció i de pitjor qualitat no pot ser el model del creixement que aquest país necessita ni el model productiu del nostre futur: ocupacions de baixa qualitat en sectors de baix valor afegit (comerç, hostaleria i serveis auxiliars) que generen ocupacions inestables i on es paguen salaris baixos. Sense ocupació industrial, sense serveis d'alt valor, especialitzant-nos cada vegada més en activitats de serveis de turisme i de temporada, l'economia espanyola i l'ocupació tenen un mal futur”.


Calella a 7 d’octubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada