INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 1 d’octubre del 2015

STOP A l'AVARÍCIA EMPRESARIAL




Aquest any la Jornada Mundial del Treball Decent, que celebrem el 7 d'octubre, es desenvolupa sota el lema: “Stop a l'avarícia empresarial. Precarietat i baixos salaris és igual a més desigualtat i més pobresa”.

Aquest any la Jornada Mundial del Treball Decent, que celebrem el 7 d'octubre, es desenvolupa sota el lema: “Stop a l'avarícia empresarial. Precarietat i baixos salaris és igual a més desigualtat i més pobresa”. El moviment sindical internacional denúncia, en aquesta convocatòria, la permissivitat dels governs davant els abusos empresarials que busquen aconseguir beneficis ràpids, a costa dels drets laborals i socials. D'aquesta forma s'estan configurant comprats de treball cada vegada més desregulats, on sobrepassa la precarietat i els baixos salaris, i, com a conseqüència, s'estan disparant els nivells de desigualtat i pobresa.

Al nostre país, exemple d'una malentesa austeritat impulsada en l’Eurozona com a recepta per sortir de la crisi, ha estat el propi Govern, a través d'una reforma del mercat de treball imposada, el que ha desequilibrat les relacions laborals en favor dels empresaris i el que ha degradat les condicions de treball. La desocupació tenalla a més de 4 milions de persones, més d'un 25% dels assalariats són temporals, cada vegada són més els treballadors que tenen un contracte a temps parcial (1,8 milions d'ocupats) els salaris han baixat més de 7 punts des de 2011 i continua l'alarmant increment dels aturats de llarga durada (3,2 milions de persones busquen treball des de fa més d'un any i 2,3 milions des de fa més de dos anys), la meitat dels quals no cobra ja cap prestació.

Aquestes dades són un reflex del que revelen diferents informes: que Espanya és un dels països de la UE on més han crescut les desigualtats en aquests anys de crisis. No obstant això, els Pressupostos Generals de l'Estat dissenyats pel Govern per 2016 insisteixen en les mateixes polítiques, malgrat que la generació d'ocupació de qualitat i la reducció de les situacions de pobresa haurien de ser les prioritats indiscutibles de la mateixa. Créixer a qualsevol preu no és la recepta per consolidar un creixement sostenible. És necessari un canvi de rumb cap a una recuperació sostenible que fomenti una redistribució justa de la riquesa.

Solament així serà possible consolidar una sortida duradora de la crisi, que repercuteixi en una gradual millora de benestar de totes les persones, i especialment d'aquelles que pitjor ho estan passant.

CCOO i UGT, amb motiu d'aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent, exigim:

Situar a les persones al centre de les polítiques. Això implica apostar per ocupacions de qualitat, amb drets i salaris dignes.

Revertir les últimes reformes laborals, especialment la de 2012 i els seus successius desenvolupaments, que han institucionalitzat la precarietat en les relacions laborals.


Enfortir el sistema de prestacions per desocupació, incorporant simultàniament una prestació d'ingressos mínims tal com hem plantejat UGT i CCOO a través d'una Iniciativa Legislativa Popular.

Reformar el sistema de polítiques actives d'ocupació, amb un Servei Públic d’ocupació reforçat financera, humana i tecnològicament com a institució central i garant del sistema.

Millorar les xarxes de protecció social garantint un Estat de benestar en el qual se recuperi la universalitat de la sanitat i l'educació i es garanteixi el poder adquisitiu als pensionistes.

Recuperar drets ciutadans en tots els àmbits en els quals s'han retallat.

Retirar la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana i del Codi Penal i del article 315.3 del mateix.





Calella a 1 d’octubre de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada