INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 20 de novembre del 2014


CCOO i UGT DEMANDEN LA PUJADA  DEL SMI i DEL IPREM PARA 2015



CCOO i UGT han enviat sengles cartes al Govern amb les seves propostes de millora del SMI i del IPREM  per a l'any 2015 i per instar-li a iniciar les negociacions que impulsin la seva millora. Ambdues organitzacions reclamen una pujada progressiva del SMI perquè al gener de 2016 arribi als 800 euros i s'apropi al 60% del salari mitjà net, tal com recomana la Carta Social Europea subscrita per Espanya. A més, davant la decisió del Govern de congelar per cinquè any consecutiu el IPREM, UGT i CCOO exigeixen la millora d'aquest indicador perquè garanteixi, com a mínim, el manteniment del seu valor real al llarg del temps, mitjançant un mecanisme que cada any corregeixi la possible desviació entre l'IPC real i l'increment inicial del IPREM.

CCOO i UGT han enviat sengles cartes a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, amb les seves propostes per a una millora tant del Salari Mínim Interprofessional (SMI) com de l'Indicador Públic de Rendes d'Efecte Múltiple (IPREM) per a l'any 2015, a més d'instar-li a iniciar les negociacions per impulsar la seva millora.

En relació al SMI, ambdues organitzacions reclamen que s'apropi al 60% del salari mitjà net, tal com recomana la Carta Social Europea subscrita per Espanya. En concret, UGT i CCOO proposen incrementar el SMI perquè al gener de 2016 abast els 800 euros, a través d'un increment del 12,5% al gener de 2015, per arribar als 725 euros, i un augment del 10,25% al gener de 2016 per arribar als 800 euros.

Des de l'any 2000 fins al 2012, el SMI va experimentar una contínua millora però en els últims cinc anys ha perdut 5,4 punts de la seva capacitat adquisitiva, a causa de l'incompliment del procediment i els criteris per fixar l'augment del salari mínim, que es reflecteixen en l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors, i de l'obligatorietat de realitzar consultes prèvies a la seva fixació amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives.

Per això, CCOO i UGT reclamen aquesta pujada per preservar la protecció de les persones que es troben en situació de desocupació, així com per millorar el poder adquisitiu de la població que rep un salari menor i les condicions del qual de vida s'han anat deteriorant a mesura que ha transcorregut la crisi.

En relació al IPREM, ambdues organitzacions reclamen que s'abordi la negociació plantejada pel Reial decret Llei 3/2004 sobre els criteris per a la revisió d'aquest indicador, amb la finalitat de que garanteixi, com a mínim, el manteniment del seu valor real al llarg del temps, mitjançant un mecanisme d'actualització automàtica que cada any corregís la possible desviació entre l'IPC real i l'increment inicial del IPREM.

Des de la seva creació en 2004, aquest indicador ha evolucionat al ritme marcat per l'objectiu d'inflació del Banc Central Europeu (2%), o fins i tot per damunt. No obstant això, la seva moderació en 2010, al 1%, i la seva posterior congelació des de llavors ha provocat una creixent pèrdua que, fins a 2014, se situa en 6,3 punts.

En aquest sentit, en el projecte de PGE 2015, el Govern congela el *IPREM per cinquè any consecutiu, la qual cosa suposarà una nova pèrdua del seu poder adquisitiu fins a aconseguir els 7,2 punts.

Per això, UGT i CCOO insten al Govern a impulsar la millora d'aquest indicador, ja que aquesta nova congelació significa una depreciació que tindrà conseqüències molt negatives en la política de protecció social per desocupació, entre unes altres, tan crucials en aquests moments per a la recuperació del nostre país.

 

Calella a 20 de novembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada