INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 6 de novembre del 2014


"L’AUGMENT DE L’ATUR DEMOSTRA L’ ALLUNYAT DE LA REALITAT QUE ESTÀ EL DISCURS TRIOMFALISTA DEL GOVERN "


En el mes d'octubre, per tercer mes consecutiu, ha augmentat l'atur, la qual cosa demostra la fragilitat de la recuperació i l'enorme dependència de l'economia espanyola de les activitats turístiques, estacionals i de temporada.

"Quan s'acaba l'estiu, i desapareixen les activitats de temporada, l'ocupació temporal cau i les dades del mercat de treball es tornen negatius", Això "són unes dades molt dolentes".

Els 79.154 aturats més d'octubre eleven fins a 5.893.799 les persones inscrites en les oficines del SEPE, una xifra que posa en qüestió els discursos triomfalistes del Govern que ja s'està creant ocupació a Espanya: solament creix l'ocupació temporal i a jornada parcial, per la qual cosa, més que davant un procés de creació d'ocupació, estem davant una forma espúria de repartiment dels llocs de treball, tant en nombre d'hores de jornada com de rotació de les persones pels mateixos.

“En els últims onze mesos tot l'augment de l'afiliació al Règim General es correspon amb ocupacions de pitjor qualitat: augmenten en 220 mil els temporals i en 46 mil els de temps parcial. Per contra, l'indefinit a temps complet és l'únic que es redueix, hi ha 32 mil afiliats menys que fa un any”, explica CCOO.

Ens preocupa també, a més de la pujada de l'atur, que l'enorme durada de la crisi, el fracàs de les polítiques d'ocupació, la reforma laboral i la retallada en les prestacions per desocupació imposades pel govern estan provocant una gravíssima deterioració en la protecció als aturats que afecta tant a la quantitat com a la qualitat: cada vegada són menys les persones aturades que cobren prestacions i cada mes que passa la prestació és més baixa, quan “no hauria d'haver-hi cap aturat sense prestacions”, tal com es va comprometre l'executiu a la declaració del 29 de juliol..

Per això, és necessari i urgent un canvi d'orientació en la política econòmica i laboral, aquí i en la UE, que deixi enrere les polítiques d'austeritat i retallades i aposti de forma decidida pel creixement. Una nova estratègia econòmica que recuperi el dialogo social com un instrument bàsic i que hauria de tenir, com a primer resultat, un pla d'ocupació amb prioritat cap als joves i els aturats de llarga durada, i vaig actuar de forma urgent per millorar la protecció als aturats, especialment dels gairebé 750.000 llars en els quals viuen un milió i mitjà de persones sense ingressos laborals (salari, prestació, subsidi o pensió).

Calella a 6 de noviembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada