INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 12 de novembre del 2014


SIGNATURES CONTRA LA LLEI DE MUTUES


Llei en fase de tramitació al Senat

CCOO registra més de 13.000 signatures a la Delegació del Govern contra la Llei de Mútues
 

Més de 13.000 delegats i delegades de CCOO, que representen a més de 60.000 treballadors i treballadores de Catalunya, han signat un manifest sol·licitant la no aprovació de la Llei de Mútues, signatures que s'han registrat el passat 7 de novembre a la Delegació de Govern.

CCOO de Catalunya creu que els membres del Senat haurien de reflexionar i no aprovar l'avantprojecte de la Llei de Mútues, ara en fase de tramitació al Senat, perquè suposa un nou atemptat als drets dels treballadors. A més, és un projecte de llei que ha estat rebutjat per tots els agents socials, associacions professionals, per les pròpies mútues i per la patronal de clíniques privades.

Si s'aprova aquesta norma, s'atorgarà més poder a les mútues, donant-les un major control econòmic i mèdic en els processos de baixa per malaltia comuna, des del primer dia, incrementant el poder de les mútues i els empresaris sense un control adequat de l’administració.

Rebutgem la reforma perquè possibilita que les mútues gestionin qualsevol activitat de la Seguretat Social i es converteixin en policies i fiscals dels treballadors i els metges, generant incerteses i retallant drets, ja que en la norma tot queda obert a un posterior desenvolupament reglamentari.

El control que es vol fer als treballadors/es des del primer dia de la baixa per malaltia comuna, amb la possibilitat que la mútua pugui extingir la prestació econòmica, suposarà que els treballadors hagin d'anar malalts als seus llocs de treball si la mútua ho considera, empitjorant encara més les condicions laborals.

La norma posa sota sospita als treballadors, als quals se'ls pressuposa una conducta fraudulenta i defraudadora de les baixes per malaltia, i els metges d'Atenció Primària veuran minvades les seves competències en l'atenció dels seus malalts quan necessitin una baixa o un alta laboral.

El Govern, amb aquesta norma, pretén potenciar el negoci de les mútues, potenciar un sistema dual del model sanitari, i trencar amb el principi d'equitat, a més de consolidar el procés de privatització de la sanitat pública, aplicant així noves retallades als drets dels treballadors.

La proposta de llei fomenta que les mútues puguin realitzar convenis de col·laboració amb els Serveis Públics de Salut, amb l'objectiu d'accelerar proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques de la població que tenen en la seva cobertura, la qual cosa suposa un model dual del Sistema Sanitari, un per a les persones en actiu i un altre per a la resta de la ciutadania, saltant-se les llistes d'espera.

Reclamem al Senat que no aprovi un projecte de llei injust, ineficaç i anticonstitucional que provoca indefensió jurídica dels treballadors i treballadores perquè:

      Obre la porta perquè les mútues puguin assumir noves funcions i prestacions del sistema sanitari públic

      Potencia un sistema dual del model sanitari, trenca el principi d'equitat, accelerant la privatització de la sanitat

      Atenta contra el dret a la confidencialitat mèdic-pacient i viola la llei de protecció de dades

      Suposarà un descens en les malalties professionals

      Envaeix competències de les comunitats autònomes

      El caràcter universal de la sanitat pública es qüestiona per criteris economicistes, augmentant les desigualtats socials


Calella a 12 de novembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada