INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 25 d’agost del 2014


BOI RUIZ ATRIBUEIX ELS COL·LAPSES EN URGÈNCIES A L’AUGMENT DE PACIENTS



El conseller de Salut reclama més "ètica i moral" a ICV per les seves crítiques


El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar el passat dilluns  18 d’agost, que el col·lapse que han viscut aquest estiu els serveis d'urgències de diversos hospitals públics es deu al fet que la xifra de pacients atesos ha estat molt major de la prevista. “Es programen una sèrie de llits, però quan entren més [malalts] dels calculats, és llavors quan es produeix el col·lapse”, ha explicat Ruiz en un acte celebrat a la Universitat Catalana d'Estiu en Prada de Conflent (França).

Malgrat admetre l'error de càlcul del seu departament, Boi Ruiz acusa a l'oposició d'utilitzar la sanitat pública per crear un conflicte polític: Cal introduir la moral i l'ètica en la política. No tot val”, ha afirmat. Així va contestar el conseller a Dolors Camats — colí der d'Iniciativa per Catalunya (ICV)—, qui va anunciar que demanarà que Boi Ruiz comparegui en el Parlament per donar explicació sobre la “saturació” de les urgències de centres com el Vall d’Hebron. Una situació, va explicar Camats, que té a pacients esperant fins a quatre dies en urgències sense derivar-los a planta pel tancament de llits i que li va costar el càrrec a Xavier Jiménez, cap d'urgències del Vall d’Hebron, per denunciar el col·lapse del servei.

Boi Ruiz va explicar que els llits que s'han tancat aquest estiu —255 al Vall d’Hebron, segons els sindicats— són les mateixes que les de l'any passat i que “no s'ha fet gens extraordinari que no s'hagi fet abans”. El conseller va afegir que es tracta d'un càlcul que es realitza cada any i que l'activitat sempre baixa a l'estiu. “Però si vénen més malalts que els calculats estadísticament, evidentment que hi ha problemes i que es col·lapsen les urgències. Llavors has de buscar solucions determinades i segur que hi ha hospitals que canvien el seu model d'urgències, però això no significa que es vagi a desmantellar el sistema sanitari públic”, va seguir.

Respecte a la hipotètica arribada a Catalunya de l'ébola, malaltia que ja ha causat més d'un miler de morts a Àfrica, Boi Ruiz va afirmar que la sanitat catalana està preparada des d'abril per activar el protocol si hagués d'afrontar-se algun cas. “Podem estar tranquils, si hi ha algun cas ho tindrem controlat”, va assegurar.

El conseller va assegurar que, a diferència del que ha ocorregut a Madrid amb el religiós Manuel Pallers —mort a l'hospital Carlos III després d'haver-se contagiat a Monròvia (Libèria)—, a Catalunya no seria necessari tancar un hospital ja que es derivaria al *Clínic, especialitzat en aquest tipus de casos.

Boi Ruiz, que va participar en un acte al costat de tres dels quatre presidents de les diputacions provincials —Salvador Esteve (Barcelona), Joan Reñé (Lleida) i Joan Giraut (Girona)—, va assegurar que les bases de l'actual mapa sanitari català es van erigir fa 100 anys, sota el lideratge de la Mancomunitat. Actualment, va seguir, pretén consolidar un model sota l'administració catalana que reguli el sector i en el qual els gestors tinguin autonomia: “Un model propi de Catalunya que va a mantenir-se hi hagi independència o no”.

Boi Ruiz va assegurar que no hi ha impediments legals ni burocràtics per aconseguir aquest model sanitari, solament un problema de finançament. “El que perjudica al sistema de sanitat pública no és una eventual independència, sinó la infra financiació de la Generalitat per part de l'Estat”, va concloure.

 
Però la realitat senyor Boi Ruiz es molt diferent !!
"La situació que s'està vivint als passadissos i vestíbuls de molts centres des de fa moltes setmanes és absolutament denigrant per a les persones malaltes i els seus familiars".
 

Calella a 25 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada