INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 18 d’agost del 2014


EXIGIM LA RECTIFICACIÓ DEL CRITERI ADMINISTRATIU QUE RETALLA ARBITRÀRIAMENT EL DRET A LA JUBILACIÓ A DESENES DE MILER DE TREBALLADORS



Denunciem que l'Administració de la Seguretat Social està aplicant successius criteris administratius amb els quals està limitant el dret a la jubilació inclòs en reforma de pensions de 2011 a treballadors que han estat acomiadats. La retallada d'aquest dret afecta als treballadors acomiadats al marge d'Els negociats i plans de jubilació parcial, sent els treballadors més desprotegits els qui més els sofreixen, per la qual cosa exigeix la rectificació immediata del Govern.
 
La coneguda com a “clàusula de salvaguarda” és una garantia legal inclosa en la reforma de pensions de 2011 acordada entre sindicats i empresaris, que garanteix que aquelles persones acomiadades abans de l'entrada en vigor de la nova llei poguessin jubilar-se amb els requisits en vigor en aquell moment. L'objectiu d'aquesta mesura era garantir la protecció social dels treballadors d'edat avançada quan havien estat acomiadats, de manera que per jubilar-se no se'ls exigís requisits diferents als quals ja tenien en el moment de l'acomiadament.
 
És habitual en aquests casos que els treballadors, quan esgoten la prestació contributiva de desocupació, només els quedi el recurs del subsidi de desocupació de majors de 55 anys, que cotitza per la base mínima, i intentin completar les seves carreres de cotització mitjançant la subscripció al seu càrrec exclusiu d'un conveni especial amb la Seguretat Social perquè la pensió final no es vegi excessivament afectada.
 
El govern del Partit Popular en 2013 va reformar unilateralment aquesta garantia inclosa en la reforma de pensions acordada dos anys abans afegint el requisit que aquests treballadors no tornessin a tenir un nou alta en la Seguretat Social. Durant gairebé un any i mitjà, la pròpia Seguretat Social ha vingut interpretant que com a “nou alta” ha d'entendre's el derivat d'una relació laboral, de manera que els convenis especials que els acomiadats utilitzen per completar les seves carreres de cotització no impedeixen l'aplicació de l'esmentada “clàusula de salvaguarda”.
 
No obstant això, des de mitjan juny de 2014 l'administració de Seguretat Social està aprovant successius criteris administratius que van endurint gradualment la interpretació que es fa de la Llei. En una primera fase excloent als treballadors amb conveni especial que no percebien subsidi de desocupació, i des de fa uns dies, excloent a qualsevol acomiadat que hagi subscrit un conveni especial tingui o no dret al subsidi de desocupació.
 
Es tracta en tot cas d'una interpretació administrativa que excedeix completament la literalitat de la llei i s'aparta radicalment de la interpretació que ha vingut aplicant aquest mateix govern durant gairebé un any i mitjà.
 
Encara que els efectes d'aquesta retallada arbitrària del dret a la jubilació són varis, destaca el retard de la primera edat possible de jubilació des dels 61 fins als 63 anys d'edat.

 

Calella a 18 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada