INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 22 d’agost del 2014


DENUNCIEM QUE LA INFLACIÓ NEGATIVA POSA EN RISC L’ANUNCIADA RECUPERACIÓ ECONÒMICA



El consum de les famílies no creix perquè els preus dels productes i serveis bàsics no han baixat prou i augmenten les incerteses sobre la salut econòmica del país
 
L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de juliol del 2014 a nivell estatal, amb un -0,3%, se situa per segon mes aquest any en taxes negatives, com a conseqüència de la feblesa de l’economia per la davallada de la demanda interna que les polítiques de retallades han generat, i posa en risc la tan anunciada recuperació econòmica.
 
La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es manté en el 0,0%, superant de nou l’IPC general. Aquest índex reflecteix l’autèntica situació de l’economia, que, lluny de la seva recuperació real, està marcada per la caiguda del consum intern, per un creixent nombre de persones amb sous retallats, pensions reduïdes i rendes baixes, per la pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques, ja que, tot i la caiguda del seu preu, el cost dels serveis bàsics com l’electricitat, el transport o l’aigua continuen sent massa elevats.
 
A Catalunya, l'IPC es redueix quatre dècimes fins al 0,0%, però el nivell de preus continua essent superior a la resta de l'Estat.
 
La inflació de la zona euro, amb una taxa del 0,4%, fa augmentar el risc de deflació, sobretot per la situació de feblesa de l’economia dels països del sud, amb taxes molt baixes o negatives, com l’espanyola amb un IPC harmonitzat del -0,4%.
 
La sortida definitiva de la crisi exigeix la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i el consum. La devaluació interna, amb baixades salarials i destrucció d’ocupació i precarietat laboral, impossibilita la recuperació econòmica i fa augmentar la desigualtat social i la pobresa.
 
Han d’acabar les polítiques de retallades i ha de fer-se política per a les persones, amb control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que estan perjudicant sobretot les rendes més baixes (aturats, pensionistes, treballadors precaris...).
 
Per a injectar liquiditat a les famílies, més enllà de l’electoralista rebaixa d’impostos, cal reduir l’IVA dels productes i serveis de primera necessitat de les llars. D’aquesta manera, les famílies podran destinar més diners al consum directe i reactivar l’economia, i la reforma fiscal beneficiarà les rendes més baixes (treballadors precaris, aturats, famílies sense ingressos...), és a dir, a qui està patint amb major intensitat la crisi.

 

Calella a 20 d’agost de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada