INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 27 d’agost del 2014


LA REFORMA LABORAL DE 2012 HA PROVOCAT UN INCREMENT DE LA CONFLICTIVITAT LABORAL


Els treballadors vaguistes són pitjor tractats que uns altres penats per delictes socialment més reprovables, segons un informe del magistrat Carlos H. Domènech, magistrat social del TSJ de Catalunya.
 
En l'informe de Domènech, publicat per la Fundació 1º de Maig de CCOO, en el marc de la campanya de denúncia contra el Govern pels seus continus atacs a la llibertat sindical i a la negociació col·lectiva, es recorda que aquest disbarat legislatiu i la reforma del Codi Penal és hereva de l'article 496.2 del Codi Penal franquista que el seu redactat es manté gairebé intacte.
 
En un Estat Social els sindicats tenen per missió constitucional defensar els interessos socials dels treballadors/as (art. 7CE) i per a això se'ls dota de la llibertat sindical (art. 28.1 CE), recolzada en la negociació col·lectiva (art. 37.1 CE), el conflicte col·lectiu (art. 37.2 CE) i la vaga (art. 28.2 CE). El Regne d'Espanya, mentre que Estat Social, està vinculat per múltiples tractats internacionals que li obliguen a tutelar i promoure la llibertat sindical.
 
No obstant això, denuncia l'informe de Domènech publicat per CCOO, la reforma laboral operada entre unes altres, per la llei 3/12, ha suposat una enorme reculada en matèria de llibertat sindical i negociació col·lectiva, ja que ha comportat, resumidament, la retallada de l'autonomia col·lectiva, la priorització dels àmbits on existeix menys força sindical per negociar (l'empresa per sobre del sector), afavorint així el ‘dúmping social’, la no aplicació dels convenis i l'atribució a la part social del risc del fracàs de les negociacions, mitjançant la limitació a un any de la ultra-activitat dels convenis. En aquest àmbit les dades parlen per si sols: en 2012 no es van aplicar  748 convenis, mentre que en 2013 van ser 2512.
 
En aquest context de retallada de l'autonomia col·lectiva, precisa el document publicat per CCOO, espai constitucionalment privilegiat per canalitzar els conflictes laborals en un Estat Social, és lògic que hagin augmentat els conflictes col·lectius i les vagues. A menys negociació més conflicte.
 
Per aquesta raó, conclou l'informe de Domènech, s'ha incrementat la conflictivitat laboral a Espanya, de manera que han augmentat en els anys 2009-2014 les vagues convocades i els treballadors/as que en elles han participat, passant, per posar un exemple, de 485.054 jornades no treballades per vaga en 2011 a 1.290.114 en 2012, segons xifres del propi Govern.

 
Calella a 27 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada