INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 19 d’agost del 2014


JOVES CCOO

CRIDA A LA JUVENTUT A ORGANITZAR-SE SINDICALMENT PER DEFENSAR ELS SEUS DRETS ENFRONT DE L’ATUR i LA PRECARIETAT




Coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut, CCOO ha denunciat el constant empitjorament de les condicions de vida i treball dels joves des de l'inici de la crisi i ha tornat a exigir la fi d'unes polítiques que estan empobrint al conjunt de la societat i, especialment, a tota una generació a la qual se li està negant el present i el futur.
 
Avui tenen una ocupació la meitat de joves d'entre 16 i 29 anys que en 2008, segons l'Institut Nacional d'Estadística. En aquesta mateixa franja d'edat, una de cada tres persones que treballa ho fa a temps parcial, enfront del 17% de fa sis anys; de fet, mentre actualment hi ha 459.500 joves amb una jornada parcial no desitjada però acceptada davant la impossibilitat d'aconseguir un treball a jornada completa, en el segon trimestre de 2008 els qui es trobaven en aquestes circumstàncies eren només 271.200. La temporalitat juvenil ha tornat a *repuntar en els últims mesos fins a situar-se per sobre del 51%, i el salari mitjà dels menors de 30 anys no supera els 11.860 euros.
 
Aquestes xifres, sumades a l'abús de les beques o a l'ocupació submergida, reflecteixen -segons el parer de Joves CCOO- una realitat inacceptable de precarietat del treball que afecta en el seu moment a dia a la immensa majoria de la joventut, que no pot planificar i desenvolupar projectes de vida a mitjà i llarg termini. Aquesta circumstància s'evidencia en el descens constant de la taxa d'emancipació juvenil: en l'actualitat, segons l'Observatori d'Emancipació del Consell de la Joventut d'Espanya, només dues de cada deu menors de 30 anys viuen fora de la llar familiar.



EFECTE DESCORATJAMENT I EMIGRACIÓ



Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística també posen de manifest la caiguda sostinguda de la població activa entre els grups de menor edat. Concretament, avui hi ha un milió i mitjà menys de joves de fins a 30 anys treballant o buscant ocupació que a l'inici de la crisi. L'anomenat 'efecte descoratjament', que porta a milers de persones a apartar-se del mercat laboral davant la seguretat que no van a trobar un lloc de treball, és un factor que contribueix a explicar el fenomen, però no és l'únic.
 
L'emigració no ha deixat de créixer des de 2008. Malgrat les dificultats per determinar el nombre exacte de persones que s'han vist forçades a sortir d'Espanya per raons econòmiques, el nombre de joves nacionals empadronats en altres països ha anat augmentant de forma constant en els sis últims anys, la qual cosa -en opinió de Joves CCOO- amaga un drama que el Govern menysprea d'una manera grollera en defensar obertament la “mobilitat exterior” com una de les solucions a l'atur.
 

En aquest Dia Internacional de la Joventut, Joves CCOO torna a exigir la fi d'unes polítiques que no serveixen per crear ocupació, sinó per repartir el que ja hi ha abaratint i empitjorant les seves condicions, al mateix temps que empobreixen a la majoria de la societat, però també crida a la joventut al fet que s'organitzi sindicalment per plantar cara a la precarietat i defensar els seus drets en la societat i en les empreses.

 

Calella a 19 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada