INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 14 d’agost del 2014


DES DE CCOO PROPOSEM BAIXAR EL PREU DELS ALIMENTS i L’ENERGIA DE LA LLAR REDUINT L’IVA DELS PRODUCTES DE PRIMERA NECESSITAT DE LES LLARS


Com a alternativa a la "electoralista" baixada d'impostos del PP que beneficia especialment a les rendes més altes i exclou a les famílies sense ingressos, proposem la reducció de l'IVA en els productes de primera necessitat de les llars (aliments, electricitat, gas, etc.). Amb aquesta mesura s'injectaria uns 4.000 milions d'euros en la butxaca de totes les llars del país, beneficiant als aturats sense prestacions, les famílies sense ingressos i, en general, a tota la població que sofreix en major mesurada la crisi.

El Govern del Partit Popular està utilitzant l'argument de reduir els impostos per aconseguir injectar liquiditat en l'economia i que amb això s'incrementi el consum i s'avanci la recuperació econòmica.

No obstant això, el Govern oblida explicar que la seva reforma no disminuirà els impostos per igual i concentrarà els beneficis fiscals en les rendes del capital molt més que en les del treball.

A més, les mesures dissenyades pel PP només beneficiarà a qui presenta declaració de la Renda i, en termes absoluts, la major quantia dels beneficis fiscals els hi portaran les rendes més altes.

Davant aquesta proposta, “encara compartint l'objectiu d'injectar liquiditat en l'economia, aquesta ha d'aconseguir-se de manera diferent al que ha proposat el PP de manera que també es pugui beneficiar de la mesura els aturats sense prestacions, les famílies sense ingressos i en general tota la població que sofreix en major mesurada la crisi. Para ello, defesen una forma alternativa de inyectar liquidez en las familias, utilizando la reducción del IVA en los productos de primera necesidad de los hogares (alimentos, electricidad, gas, etc.).

En concret es proposa una reordenació dels productes que tributen en els diferents nivells de tipus establerts per a aquest impost de manera que tots els aliments i begudes no alcohòliques ho facin en el tipus superreduit del 4% (avui ho fan al 10%) i l'energia en la llar (electricitat, gas i calefacció) ho faci en el tipus reduït del 10% (avui ho fa al 21%). Aquesta mesura suposaria injectar 4.000 milions d'euros en les butxaques de totes les llars del país, que anirien majoritàriament a consum directe de béns i serveis.

“A més”, “aquesta reducció fiscal dirigida a reduir la despesa de les llars, es compensa amb escreix amb els majors ingressos derivats de la reducció de mesures legals de eclosió fiscal avui existents, amb l'ampliació del nombre de persones que han de contribuir i una actuació decidida de lluita contra el frau fiscal”.

 

Calella a 14 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada