INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 7 d’agost del 2014



LA COMISSIÓ EXECUTIVA DE LA FSS-CCOO APROVA UNA RESOLUCIÓ CONTRA L’APROVACIÓ IMMINENT DE LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT



La Comissió Executiva de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) aprova una resolució en la qual manifesta el seu rotund rebuig a l'Avantprojecte de Llei que aspira a reformar la vigent norma Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs

El passat 20 de desembre va ser aprovat l'Avantprojecte de Llei que aspira a reformar la vigent Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Amb ell, es materialitza la pitjor de les previsions, la més restrictiva i lesiva tant per a dones com para professionals.

És evident que el sector sanitari es veu afectat doblement per aquesta reforma legal: d'una banda, és el sector més feminitzat del panorama laboral; per un altre, incideix directament en l'activitat dels professionals, que són els qui dispensen l'atenció i les cures a la salut sexual i reproductiva, i practiquen els avortaments.

La Comissió Executiva de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) vol manifestar el seu més rotund rebuig a l'Avantprojecte de Llei per moltes raons, entre elles les següents:

  • Es pretén imposar una ideologia religiosa, anacrònica i minoritària a la majoria de la ciutadania, fet totalment impropi d'una societat laica com és la nostra, posant-nos en la cua d'Europa en el respecte cap als drets sexuals i reproductius.
  • Nega a les dones el dret a decidir sobre el seu cos, la seva vida i la seva maternitat, tractant-la com a un ser inferior que necessita ser tutelat i protegit.
  • Amb els avortaments clandestins es crearà un problema de salut pública que actualment no existeix, posant-se en perill el principal interès de l'activitat sanitària: la vida i la salut de les persones.
  • Afegeix més desigualtat a una societat ja molt des cohesionada, doncs només aquelles dones amb recursos podran accedir a un avortament amb garanties sanitàries, ja sigui al país o fora d'ell.
  • Obligar a continuar embarassos on el fetus estigui diagnosticat de malformacions, a més de ser un risc per a la mare, té greus repercussions econòmiques i socials, les quals es veuen agreujades per les retallades en Sanitat i Serveis Socials que el mateix Govern que planteja la reforma ve aplicant.
  • Són els nostres professionals els qui prendran una decisió al marge de la dona.
  • Endureix les penes per al col·lectiu professional sanitari i converteix en delicte l'atenció que actualment s'està donant, restant seguretat i llibertat en l'acompliment la seva activitat. A més, s'ampliarà l'objecció de consciència al personal no assistencial, cosa que entorpirà enormement l'atenció als avortaments legals.



La FSS-CCOO entén que no cal canviar el que funciona bé, ni crear greus problemes on no n'hi ha. “Defensem el desenvolupament i la millora de l'actual Llei 2/2010, el respecte als drets sexuals i reproductius de la ciutadania, el dret de les dones a decidir, els anticonceptius gratuïts i una educació afectiu - sexual igualitària, lliure i sana. Per tot això, continuarem participant en la lluita social que es lliura i es lliurarà en contra d'aquesta reforma”.

 

Calella a 7 d’agost de 2014



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada