INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 6 d’agost del 2014


BOI RUIZ CONTINUA TANCANT AMBULATORIS i REDUINT HORARIS


Jessica Mouzo Quintáns informa en El País que Salut tanca vuit ambulatoris i redueix l'horari de 43 a l'estiu.


·        El Departament que dirigeix Boi Ruiz insisteix que reforçarà 25 àrees bàsiques de la costa

·        Els empleats dels hospitals xifren en 1.322 els llits tancats a l'estiu





El CAP Pinetons, a Ripollet, és un dels quals tanca a l'agost.

Seguint el deixant de la planificació d'estiu que van iniciar els hospitals de Catalunya amb la clausura de més de 3.000 llits a l'agost, el departament de Salut tirarà el tancament a vuit centres d'atenció primària (CAP) i reduirà les hores d'altres 43 ambulatoris durant l'estiu. Encara que el Departament s'ha negat a especificar què centres deixarà sense servei, sí ha confirmat que tots pertanyen a la Regió Sanitària de Barcelona (que comprèn les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf).

Segons han revelat els sindicats, dues dels vuit centres que es clausuraran seran el de Pinetons, en el municipi de Ripollet, i el de Fontetes, en Cerdanyola. A més, els veïns d'aquesta comarca també veuran reduïda a mitja jornada —solament al matí— l'horari del CAP de la Farigola. “Es tracta d'un nou atemptat contra els serveis públics i que la Generalitat pretén tapar parlant de reorganització d'agendes en lloc de tancaments”, han denunciat els delegats sindicals en la federació de sanitat de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La Plataforma que defensa la sanitat atribueix els tancaments a les retallades

Com a mesura de protesta, veïns i plataformes en defensa de la salut pública es van tancar la setmana passada en el centre de la Farigola per mostrar el seu malestar per una mesura que, consideren, és conseqüència de les retallades i de la falta de personal substitut durant les vacances.

“Fa tres anys això no haurien d'haver-ho fet, però ara no hi ha personal per suplir als sanitaris i no queda més remei”, denúncia Inma Prat, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet. “La gent no s'adona de com afecten les retallades en el dia a dia perquè són els empleats dels CAPs els que estan aguantant sense compartir-ho amb els pacients, però en realitat, els metges i infermers estan treballant en pitjors condicions i més de mala gana”, conclou la portaveu del col·lectiu social.

Segons ha pogut saber EL PAÍS, a Barcelona també es tancarà el CAP Carles I (Eixample) i el Maragall (Sant Martí) durant tot el mes d'agost. A més, en alguns ambulatoris amb diverses àrees bàsiques al mateix edifici, tancaran algunes plantes, com és el cas del CAP Rio de Janeiro o el de Guineueta (tots dos en Nou Barris).


Els tancaments són una molèstia per als pacients i sobrecarreguen als metges

Els treballadors d'aquests centres es queixen del cúmul de treball afegit que suposa el tancament dels ambulatoris. “En alguns casos, els CAP deixen de concertar visites programades, però el col·lapse es produeix igual quan es reprenen les agendes en reobrir”, afegeix Lleuradó, que assegura que els pacients es mostren molt molests pels canvis. “

Els malalts no accepten la demora en l'atenció primària”. Cada metge té uns 1.200 pacients en el seu contingent i, durant els mesos d'estiu, els sanitaris dels centres d'atenció primària que romanen oberts han d'assumir, a part de la seva agenda, els malalts que pertanyen als companys d'altres àrees bàsiques.

“A més, la qual cosa ocorre és que com el metge no coneix al pacient —que arriba derivat d'un altre centre—, ha d'emprar més temps amb ell, la qual cosa satura encara més el sistema”, conclou Lleuradó.

Com a contrapartida, el Departament de Salut insisteix que com és habitual coincidint amb les vacances d'estiu, ha reforçat 25 àrees bàsiques de salut (ABS) les zones del litoral català, on es preveu una major afluència ciutadana, entre turistes estrangers i veïns desplaçats des d'altres zones de Catalunya que estiuegen a la platja. En total, un centenar de metges, 88 infermers i 62 auxiliars conformaran la plantilla de reforç en cinc ABS de Terres de l’Ebre, vuit de Tarragona, 10 de Girona i una de Barcelona.


Calella a 6 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada