INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 20 d’agost del 2014


HA DE MILLORAR EL PODER ADQUISITIU DELS SALARIS ENFRONT DEL RISC DE DEFLACIÓ


  • La recuperació salarial ha d'impulsar la demanda i l'activitat econòmica que pot veure's afectada per la feblesa dels preus.



La important baixada de l'IPC al juliol (-0,9% mensual i -0,3% en termes anuals), al mateix temps que la inflació subjacent (sense combustibles ni aliments frescos) es manté en el 0% anual, reforcen la feblesa dels preus des de setembre de 2013 i el major risc de deflació que amenaça a l'economia espanyola.

 
El major descens dels preus al juliol es deu a factors exògens (menors pujades dels carburants i combustibles i dels aliments frescos) el que explica que la inflació subjacent (el nucli estructural dels preus) no variï al juliol i es mantingui per tercer mes consecutiu en el 0%, reflex de l'estancament de preus de l'economia espanyola.

 
Si comparem amb l'Eurozona, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) d'Espanya es va situar al juliol en el -0,4% (quatre desenes menys que el mes anterior) enfront del 0,4% en l'Eurozona (una desena menys que el mes anterior). Després d'haver estat superior, l'IPCA d'Espanya està per sota del de la zona Euro des de setembre de 2013 i en aquest mes de juliol la distància que els separa ha aconseguit el seu màxim (vuit desenes) el que reforça la feblesa dels preus a Espanya comparada amb Europa i el major risc de deflació que amenaça a l'economia espanyola.

 
Julio sol ser un mes en el qual tradicionalment baixen els preus per efecte de les rebaixes d'estiu. El descens mensual de juliol d'aquest any ha estat gairebé el doble que el de l'any passat perquè la baixada de preus del vestit i el calçat, s'ha vist acompanyada per la baixada de l'electricitat i la no pujada dels carburants i combustibles com sí va succeir en 2013. Els capítols que han tirat a l'alça dels preus al juliol han estat els vinculats amb el turisme: viatge organitzat, hotels, cafès i restaurants, transport aeri.

 
La baixada anual dels preus al juliol (-0,3%) situa l'IPC 4 desenes per sota de l'índex registrat al juny. Aquest descens dels preus es deu principalment a l'estabilitat de carburants i combustibles enfront de l'augment registrat al juliol de 2013, la disminució dels preus de l'electricitat, la menor pujada registrada aquest any pels aliments i begudes no alcohòliques i a la menor pujada del tabac enfront de 2013.

 
La recuperació econòmica passa en una economia com l'espanyola necessàriament per la reactivació de la demanda interna que solament serà possible amb la millora del poder adquisitiu dels salaris, per una recuperació de l'ocupació de qualitat i amb drets (les ocupacions precàries, temporals i a temps parcial, amb baixos salaris no són els que van a impulsar i consolidar una recuperació duradora).

 
Una reforma fiscal progressiva ha d'obtenir els recursos necessaris que permetin abaratir el cost bàsic de la vida de la població (en línia amb la baixada de l'IVA d'aliments i subministraments de la llar que proposa CCOO) i disposar de recursos suficients per millorar la protecció social amb la qual atendre a les persones víctimes de la crisi i en risc d'exclusió i impulsar un ambiciós pla d'ocupació, en la línia de el “Acord de propostes per a la negociació per enfortir el creixement econòmic i l'ocupació”.

 

Calella a 20 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada